Fotoğraf istemeyen Komodo ejderi turisti ısırdı

Yemek yiyen Komodo ejderinin fotoğrafını çekmek isteyen bir turist, bacağından ısırıldı. Endonezya'da gerçekleşen olayın ardından Singapurlu turist, köylülerce hastaneye kaldırıldı.

Abone ol

DUVAR - Endonezya'da bir Komodo ejderi, kendisinin fotoğrafını çekmek isteyen turisti bacağından ısırdı. Elli yaşındaki Singapurlu turist Lon Lee Alle, saldırının ardından askeri botla hastaneye kaldırıldı.

Doğu Nusa Tenggara'da bulunan Komodo Ulusal Parkı'nda en büyük kertenkele türü olan Komodo ejderlerini köylülere ait domuz ve keçi yerken görüntülemek isteyen Alle, Komodo ejderlerinin bacağını ısırması sonucu hastaneye kaldırıldı.

BEŞ YIL SONRA İLK

Yerel medyada yer alan habere göre, Alle, köylülerin uyarılarına rağmen Komodo ejderlerine fotoğraf çekmek için fazla yaklaştı. The Jakarta Post'da yer alan habere göre park sorumlusu Sudiyono'nun açıklamaları da yerel medya kaynaklarını doğrular nitelikte. Sudiyono, "Çok yakın bir mesafeye yaklaşmış olmalı. Bir Komodo ejderi yemek yerken rahatsız edilmekten hiç hoşlanmaz" dedi. Park sorumlusu bu olayın son beş yıl içinde kazayla gerçekleşmiş ilk vaka olduğunu ekledi.

Sayıları azalan Komodo ejderleri günümüzde doğal ortamlarında yalnızca Endonezya'daki bazı küçük adalarda yaşamakta. Boyları üç metreyi bulan Komodo ejderleri kendi boylarından çok daha büyük hayvanları avlayabiliyor. (DIŞ HABERLER)