Fotoğrafçı Mehmet Kılıç'ın 'an'ları: Ötekiyi anlatıyorum

Mehmet Kılıç bir fotoğraf sanatçısı. Urfa Harran’da doğup büyüyen Kılıç, Oğuz Haksever’in “O AN” programından etkilendiğini ve fotoğrafa merakının bu şekilde başladığını söylüyor. Mehmet Kılıç, kültürleri, sevinçli, üzüntülü insan portreleri, hayvanları, mültecileri, göçmenleri kendi deyimiyle ötekileri anlatıyor. Kilis’te yaşayan, işi gereği her gün Halep, Afrin ve İdlib’deki mülteci kamplarını gezen Kılıç, heybesine doldurduğu hikâyeleri Gazete Duvar okuyucuları ile paylaştı.

Öncelikle şunu sormak isterim: Mülteci kampında ne iş yapıyorsunuz ve ne zaman başladınız? 

Fiilen 2011 yılından bu yana mülteci ve iltica, sürgün ve yurdundan kopanlarla birlikteyim. Birlikte nefes alıp vermekteyim onlarla. Fotoğraf çekimlerim onlar odaklı. Onların acılarını, elemlerini ve yaşayış biçimlerini özümseyerek, benimseyerek hemdert olmaya çalışıyorum. Mülteci kamplarında saha araştırmacılığı ve çevirmenlik yapmaya çalışıyorum. Benim işim bir çevirmenlikten öte daha doğrusu onun ötesine taşırmaya çalışıyorum. İnsanların hislerini anlayıp onlara yardımcı olmaya çalışıyorum.

Haberin Devamı
Kredi kartınızdan para çeken telefon uygulamaları açıklandı UEFA, Merih Demiral'ın 'bozkurt' işareti için ne karar verebilir? Son 16'nın en iyi 11'i belli oldu: Türkiye'den iki futbolcu kadroda Türkiye sıcaktan yanıyor: Bu ilçede yaşayanlar soğuktan soba yaktı EURO 2024'te şampiyonluk oranları güncellendi: Sürpriz takım Türkiye Benzin ve motorine ÖTV zammı geldi