Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Rusya, küçük düşürülmemeli

Rusya Devlet Başkanı Putin ile Ukrayna konusunda yaklaşık 100 saat görüşme gerçekleştirdiğini söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Rusya’yı küçük düşürmek olmaz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Rusya'nın Ukrayna işgalini başlattığı 24 Şubat'tan bu yana birçok kez Vladimir Putin ile görüşmeyi sürmesi gerekçesiyle eleştirilen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Rusya’yı küçük düşürmek olmaz" dedi. Rus haber ajansı TASS'ın aktardığına göre, Putin ile Ukrayna konusunda yaklaşık 100 saat görüşme yaptığını aktaran Macron, "Ukrayna'daki durum gerçekten çok zor, bu yüzden buna çok fazla zaman ve enerji ayırdım" ifadelerini kullandı. 

“Rusya’yı küçük düşürmek olmaz, nitekim savaş bitince diplomasi yardımıyla çıkış yolu bulabilelim” diyen Macron, Fransa'nın Rusya ile Ukrayna arasında 'arabulucu güç' olduğunu dile getirdi. Macron, "Fransa'nın arabuluculuk yapması gerektiğine inanıyorum" diyerek devam etti. Putin’in Ukrayna’ya saldırarak 'tarihi bir hata yaptığını' söyleyen Macron, şöyle konuştu: "Bunu kendisine de söyledim. Bence Putin halkına, kendisine ve tarihe karşı temel bir hata yaptı." (DIŞ HABERLER)