Fransa, erken genel seçim için sandık başında: 'Korkulan' olacak mı?

Fransa, ikinci turu 7 Temmuz'da yapılacak erken milletvekili seçimi için sandık başında. Anketlere göre, Macron'un ittifakı, faşist RN ve Yeni Halk Cephesi'nin ardından üçüncü sırada.

DUVAR - Fransa, bugün erken genel seçimlerin ilk turu için sandık başına gidiyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ardından beklenmedik bir şekilde karar aldığı seçimlerin ikinci turu, bir hafta sonra, 7 Temmuz Pazar günü yapılacak. Seçmenler ise sadece 577 sandalyeli Ulusal Meclis’in yeni milletvekillerine değil, ülke siyasetinin biraz daha sağa kayıp kaymayacağına da karar verecek. 

Peki, Fransa’da erken seçim kararı nasıl ve neden alındı? Seçim süreci nasıl ilerleyecek? Seçime hangi partiler katılıyor ve anketler ne söylüyor?

Haberin Devamı
Türkiye Avusturya maçı şifresiz nasıl izlenir? Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Netflix paylaştı: Zeytin Ağacı'nın ikinci sezonundan fragman TOGG'un satış rakamları belli oldu Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar