Fransa: Kavala'nın davasını yakından izleyeceğiz

Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı ve işadamı Osman Kavala'nın gözaltına alınması Fransa'nın tepkisini çekti. Fransız Dışişleri, Kavala'nın davasını 'çok yakından izleyeceklerini' açıkladı.

Abone ol

DUVAR - Fransa, Anadolu Kültür Yönetim Kurulu Başkanı, işadamı ve Türkiye'de sivil toplumun önde gelen isimlerinden Osman Kavala'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Fransa Dışişleri Sözcüsü Agnes Romatet-Espagne, "Bu davadaki gelişmeleri çok yakından takip edeceğiz" dedi.

Fransız sözcü Kavala'yı 'Türkiye'de kültürel hayatın ve sivil toplumun en önemli ve en saygın isimlerinden biri' olarak nitelediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Diğer Avrupa ülkeleri ülkeleri gibi Fransa da Kavala ile düzenli olarak işbirliği yapıyor. Kendisi, elçiliğimizle düzenli olarak muhatap oluyor. Bu davadaki gelişmeleri çok yakından takip edeceğiz."

Osman Kavala dün gece, Gaziantep'ten İstanbul'a geldiği sırada havalimanında gözaltına alındı. Henüz resmi, açıklama yapılmazken, yedi günlük gözaltı süresi konulduğu belirtiliyor. (Dış Haberler)

Osman Kavala havaalanında gözaltına alındı