Fransa sandık başına gidiyor: Kim ne vaat ediyor, anketler ne söylüyor?

Fransa, ilk turu 30 Haziran'da yapılan erken genel seçimlerin ikinci turu için yarın sandık başına gidecek. İlk turu faşist Ulusal Birlik kazansa da ikinci turda salt çoğunluk ihtimali kesin değil.

DUVAR - Fransa'da seçmenler, faşist Ulusal Birlik (RN) partisinin yüzde 33 civarında oy oranıyla birinci çıktığı erken genel seçimlerin 30 Haziran’da yapılan ilk tur oylamasının ardından yarın ikinci tur için yeniden sandığa gidecek. Yaklaşık 68 milyon 400 bin nüfuslu ülkede 49,5 milyon seçmen, 5 yıl boyunca kendilerini Ulusal Meclis'te temsil edecek milletvekillerini belirlemek için bir kez daha sandık başında olacak. Ulusal Meclis'te görev yapacak 577 milletvekilinin 76'sı ilk tur oylamasında belli olurken bu milletvekillerinin 39'u faşist, 32'si sol ittifak, ikisi Macron ittifakı ve kalan üçü merkez sağdaki Cumhuriyetçiler ve diğer sağ partilerin adayları oldu. Kalan 501 milletvekili ise 7 Temmuz'da yapılacak oylamayla belirlenecek. Oy kullanma işlemi, Fransa'nın ana kara topraklarında, yerel saatle 08.00'de başlayıp 18.00'de sona erecek. Paris gibi büyük kentlerde saat 20.00'ye kadar oy kullanılabilecek.

Haberin Devamı
İran seçimleri dünya basınında: ‘Pezeşkiyan’a reformcu dense de…' Emekliye yeni ek ödeme geliyor: Hangi maaş ne kadar artacak? Oranlar değişti: 3 milyon TL'nin getirisi uçtu Taşıt kredisi, konut kredisi ve bireysel krediler: Oranlar değişecek Emekliler dikkat: 30 bin lira alabilirsiniz Zam yapılmadı, Türkiye dibe vurdu: Avrupa'da asgari ücret sıralaması