Fransa yangını: İzmarit inandırıcı değil

Fransa'da 3'ü Türkiyeli 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında şüpheli olarak gözaltına alınan kişinin 'sinirliydim izmarit attım' şeklindeki ifadesi inandırıcı bulunmadı. Yangının farklı noktalardan başladığı ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın Almanya sınırındaki Alsace bölgesinin Mulhouse şehrinde 'kundaklama' sonucunda çıkan yangında 3'ü Türkiye vatandaşı olmak üzere 5 kişi hayatını kaybetti. Bourtzwiller mahallesinde 4 çocuğu öldüren olay nasıl gelişti?

Pazarı pazartesiye bağlayan gece başlayan yangının sonucunda 9 yaşındaki bir kız çocuk, 11 yaşındaki bir erkek çocuk ve 53 yaşındaki babası ile başka bir ailenin 6 ve 7 yaşlarındaki çocukları hayatını kaybetti. Türkiye Başkonsolosu Özgür Çınar, hayatını kaybeden üç kişinin Kahramanmaraş ve Bayburtlu olduğunu doğruladı. Olayda can veren beş kişiyi itfaiye ekipleri binanın ortak alanında bulundu. Le Figaro gazetesinde yer alan habere göre, Mulhouse Savcısı Dominique Alzeari hayatını kaybedenlerin "ölümcül sonuçlar doğuran bir tuzağa" gittiklerini söyledi.

'SİNİRLİYKEN ATILAN SİGARA İZMARİTİ'

Yangının ardından 28 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı. Yerel gazete l'Alsace'da yer alan habere göre "kasti olarak insanların ölümüne ya da yaralanmasına neden olabilecek yıkımda bulunma" suçuyla tutuklanması talep edilen kişi verdiği ifadede, 'sinirliyken sigarasını apartman boşluğu ya da bodruma attığını' söyledi.

İTFAİYECİLER 'İZMARİT' İDDİASINI YALANLADI

Ancak itfaiyecilerin incelemeleri bu ifadeyi yalanladı. Bodrumdaki yangının pek çok farklı yerden başladığı ve ateşin bir şekilde 'körüklenmiş olabileceği' kaydedildi. Gece saatlerinde yanmaya başlayan ve sabaha karşı söndürülebilen yangında alevlerin çok hızlı yayıldığı ancak beş katlı binanın üst katlarına zarar gelmediği de soruşturmayı yürüten savcılık tarafından açıklandı. Yangın sırasında merdivenleri zehirli gazlar kapladığı için kurtarma ekipleri geldiğinde bina içerisindekiler pencerelerden tahliye edildi.

ŞÜPHELİNİN 'ALEV' SABIKASI

Olaydan birkaç saat sonra yakalanan şüpheli Temmuz 2017'den beri binada oturuyordu. Savcı, şüphelinin daha önceden de benzeri yakma olaylarıyla kendini yargıya 'tanıttığını' söyledi. 28 yaşındaki şüpheli daha önce Wittenheim'da kimi çöpleri yakma, futbol maçı oynanan sahaya duman bombası atma gibi suçlamalarla yargı karşısına çıkmış.