Fransa'da 130 kişinin öldüğü saldırıların failine müebbet hapis cezası

Fransa'da Kasım 2015'te düzenlenen IŞİD saldırılarıyla ilgili davada tek sanık Salah Abdeslam’a müebbet hapis cezası verildi.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te 2015 yılında 130 kişinin ölümüne neden olan IŞİD saldırılarıyla ilgili Paris Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün akşam sonuçlandı. 

Mahkeme, saldırıları düzenleyen gruptan hayatta kalan tek kişi olan Salah Abdeslam'ın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Diğer 19 sanık da lojistik destek sağlamak gibi suçlardan iki yıl ile müebbet arasında değişen hapis cezalarına çaptırıldı.

Fransa yasalarına göre en ağır cezayı alan 32 yaşındaki Fas asıllı Fransız vatandaşı Abdeslam'ın cezasında 30 yıldan önce indirim yapılması mümkün olmayacak. Fransa'da bu cezaya daha önce dört kişi çarptırılmıştı.

Fransa Başbakanı Élisabeth Borne karara ilişkin açıklama yaptı. Borne, "Adalet yerini buldu. 13 Kasım 2015 tarihindeki olayların dehşetini silmeyecektir. Ancak bu, bütün hayatta kalanlar, Fransız halkı için güçlü bir adım" dedi.

Ülkede 13 Kasım 2015 tarihinde altı restoran ve bar ile bir stadyum ve bir konser salonu eş zamanlı hedef alınmış, 130 kişi yaşamını yitirmiş, 350 kişi de yaralanmıştı. Saldırıları IŞİD üstlenmişti. (DW Türkçe)