Fransa'da Afgan-Kürt kavgası yangın çıkardı

Fransa'da mülteci kampında çıkan yangında 10 kişi yaralandı. Yetkililer yangına, kampta kalan Afganlar ile Kürtler arasında çıkan kavganın sebep olduğu belirtildi.

Abone ol

DUVAR - Fransa'nın kuzeyinde liman kenti Dunkirk yakınlarında yaklaşık 1.500 mülteciye ev sahipliği yapan Grande-Synthe mülteci kampında çıkan yangın sonucu pek çok yerleşim alanı yıkıldı, 10 kişi yaralandı.

'ESKİ YERLERİNE GETİRMEK İMKANSIZ'

Yetkililerin açıklamalarına göre kampta kalan Afgan ve Kürt mülteciler arasında çıkan gerilimin büyümesi sonucu çıkan yangın sonrasında kampın neredeyse tamamı kül oldu. Fransa'nın Kuzey bölgesi valisi Michel Lalande, "Kül öbekleri dışında hiç bir şey kalmadı, kulübeleri eski yerlerine getirmek neredeyse imkansız" ifadeleri ile kampta yaşanan yıkımı vurguladı.

SPOR SALONUNA YERLEŞTİRİLDİLER

AFP'nin haberine göre, son dönemde gelen Afganların, kaptaki Kürtlerle yaşadığı gerginlik ve ardından çıkan yangın sonrasında mülteciler geçici olarak yakınlardaki bir spor salonuna nakledildi. Geçtiğimiz ay, aynı kampta çıkan bir başka kavgada 5 kişi bıçakla yaralandı.

Fransa'nın Manş Denizi'nin kıyısında bulunan bölgeleri, İngiltere'ye yakınlığı nedeniyle pek çok mülteciye ev sahipliği yapıyor. (DIŞ HABERLER)