Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov'un hayatı hakkında neler biliniyor?

Fransa'da gözaltına alınan Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram projesine 2013'te başladı. Durov, 40 yaşına gelmeden sahip olduğu 15 milyar dolarlık servetiyle dikkatleri çekiyor.

DUVAR - Mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Pavel Durov, Azerbaycan'dan özel jetle geldiği Fransa'da başkent Paris yakınlarındaki Bourget Havalimanı'nda gözaltına alındı. 

2014'te Rusya'yı terk ederek Dubai'ye yerleşen Durov'un gözaltına alınması, dünya çapında kullanıcı sayısı 1 milyara yaklaşan Telegram ile ilgili çeşitli tartışmaları gündeme getirdi. Pavel Durov'un, Fransa, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve St. Kitts and Nevis vatandaşlığı bulunuyor. İki ay sonra 40 yaşına girecek olan Durov'un 15 milyar dolarlık serveti dikkatleri çekiyor.

Haberin Devamı
Uzmanlar seçti: Fiyatına göre en iyi SUV araçlar Emekli, memur, esnaf ve işçinin gözü mecliste Fransa'da gözaltına alınan Pavel Durov hakkında neler biliniyor? Kamu bankalarında düşük faizli konut kredisi hazırlığı: Oran netleşti Dünyanın en iyi patlıcanlı yemekleri açıklandı: Türkiye de listede Erdoğan'ın Bahçeli'ye verdiği 76 adet gülün anlamı ortaya çıktı