Fransa'da havalimanında bomba alarmı

Fransa'da İsviçre'ye yakın Basel-Mulhouse Havalimanı'nın 'güvenlik gerekçesiyle' tahliye edilip kapatıldığı açıklandı. Polis, havalimanının 'bomba ihbarı' üzerine kapatıldığını bildirdi.

Abone ol

DUVAR - Fransa polisi, İsviçre sınırına yakın Basel-Mulhouse Havalimanı'nın bomba ihbarı sebebiyle tahliye edildiğini ve kapatıldığını açıkladı. Havalimanından daha sonra yapılan açıklamada, operasyonların bir süre sonra devam ettiği belirtildi.

Le Monde gazetesinin haberine göre, başkent Paris'te bu akşam yapılacak Olimpiyat Oyunları açılış törenleri öncesinde hızlı tren sistemine yönelik 'sabotaj' ve 'kundaklama' eylemlerinin yapıldığı ülkede, Basel-Mulhouse Havalimanı da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Basel-Mulhouse EuroAirport, internet sitesinde yaptığı açıklamada, "Güvenlik gerekçesiyle, terminal tahliye edilmek durumunda kaldı; halihazırda kapalı durumda" dedi. Açıklamada, konuyla ilgili detaylı bilgi verileceği ifade edildi. Havalimanından daha sonra yapılan açıklamada, havalimanındaki operasyonların devam ettiği kaydedildi.

DEMİRYOLLARI AÇILIŞ ÖNCESİ 'FELÇ OLDU'

Fransa'da Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninin birkaç saat öncesinde hızlı tren hatlarının 'kötü niyetli kişilerin eylemleri' nedeniyle büyük ölçüde kesintiye uğradığı bildirilmişti. Fransız ulusal demiryolu şirketi SNCF, Olimpiyat Oyunları öncesinde tren seferlerinde meydana gelen aksaklığa dair X (eski adıyla Twitter) hesabından açıklama yapmıştı. Açıklamada, Fransa'nın Atlantik, kuzey ve doğusundaki tren seferlerinin 'kötü niyetli kişilerin eylemlerinden' etkilendiği bilgisi verilmişti.

SNCF'nin açıklamasında, komşu ülke Belçika'ya ve Manş Denizi'nin altından Londra'ya giden trenlerde de bu eylemler nedeniyle aksamalar olduğu kaydedilmişti. Açıklamada, ayrıca 'yüksek hızlı tren ağını aksatmayı amaçlayan bu büyük saldırının' ardından çok sayıda trenin farklı hatlara yönlendirildiği ya da iptal edildiği aktarılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)