Fransa'da Katoliklerin itirazına rağmen ibadethanelere 30 kişi sınırlaması

Fransa'da korona virüsü salgınının önüne geçmek için ibadethanelere metrekare büyüklüğü gözetmeksizin 30 kişi sınırlaması getirildi. Önlem, Katolik din görevlilerinin bazı kiliselerde daha fazla kişinin aynı anda mesafeli şekilde ağırlanabileceği yönündeki itirazına rağmen alındı.

Abone ol

DUVAR - Korona virüsü vaka sayılarındaki tırmanışın önüne geçemeyen Fransa'da, ibadethanelere de sınırlama getirildi. Fransa Başbakanı Jean Castex, ibadethanelerde mekânın büyüklüğü ne olursa olsun aynı anda en fazla 30 kişinin bulunabileceğini açıkladı.

İlk olarak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un önceki gün yürürlüğe konulabileceğini ima ettiği önlem Katolik din görevlilerinin tepkisini çekmişti. Katoliklerin, birçok kilisenin bu sayının üzerinde kişiyi aynı anda mesafeli bir şekilde ağırlayabilecek kadar büyük olduğunu söylemesine rağmen, 30 kişi sınırlaması getirilmiş oldu.

Fransa'da dün, 24 saatli süre içinde 16 bin 282 yeni vaka, 380 can kaybı bildirilmişti. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 170 bin 97'ye, toplam can kaybı sayısı ise 50 bin 618'e yükseldi.

Ölü sayıları açısından dünyada yedinci sırada olan Fransa, ikinci dalganın tımanışı sonucunda önceki haftalarda yeniden tam kapanma kararı almıştı. Macron ise hafta başında yaptığı açıklamada önlemlerin Noel öncesinde aşamalı olarak hafifletileceğini duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)