Fransız milli marşının ıslıklanması tepki çekti: Türkiye'ye ceza verilmeli

Konya'da oynanan Türkiye-Fransa maçında Fransız milli marşının ıslıklanması tartışma yarattı. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu 'üzüldüğünü' söylerken, faşist siyasetçi Marine Le Pen bu durumu fırsat bilip Türkiye'ye ceza verilmesi çağrısı yaptı.

Abone ol

DUVAR - Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Fransa'yı Konya'da ağırladığı maçta Fransa milli marşının ıslıklanması tepki çekti. Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında Fransa'nın 2-0 yenilmesinin ardından, Twitter hesabından Türkçe olarak "Beni tek üzen şey milli marşımızın yuhalanması" açıklaması yaptı.

LE PEN FIRSATI KAÇIRMADI: CEZA VERİLSİN

Fransız siyasetinde bir kez daha yükselişe geçen faşist parti Ulusal Cephe'nin Marine Le Pen ise 'FIFA'dan Türkiye'ye cezası verilmesini beklediğini' söyledi. Türkiye karşıtı tutumuyla da tanınan Le Pen, "Ulusal bir marşı ıslıklamak, Fransız marşının başına geldiği üzere, her zaman utanç vericidir; bir hakarettir ve fair play değerlerine ters düşer. FIFA'nın, Türk kamuoyunun bu gece gösterdiği saygısızlığa karşı Türkiye Futbol Federasyonu'nu cezalandırmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (Dış Haberler)