Freddy Kasırgası: Malavi ve Mozambik'te 245 kişi hayatını kaybetti

Afrika kıtasında etkili olan Freddy Kasırgası nedeniyle, resmi rakamlara göre, Malavi'de 225 kişi, Mozambik'te 20 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Afrika'nın doğu kıyılarını etkileyen Freddy Kasırgası nedeniyle Malavi'de 225 kişi hayatını kaybetti. 14 Mart'ta paylaşılan resmi rakamlara göre, kasırganın etkili olduğu komşu ülke Mozambik'te de en az 20 kişi yaşamını yitirdi.

Reuters'ın haberine göre, konuya ilişkin açıklama yapan Malavi Afet Yönetim Kurumu, Freddy Kasırgası'nda hayatını kaybedenlerin sayısının 225'e yükseldiğini açıkladı. Kurumun açıklamasına göre, şiddetli yağışların devam ettiği ülkede kasırga sebebiyle 707 kişi yaralanırken 41 kişinin de kayıp olduğu bildirildi. 

'TÜM EŞYALARIMIZIN SUYA KAPILIP GİTTİĞİNİ GÖRDÜK'

Malavi'de Freddy Kasırgası sebebiyle yaşanan can kayıplarının büyük bir kısmı ülkenin en büyük ikinci şehri olan Blantyre'de meydana gelen toprak ve çamur kaymaları nedeniyle yaşandı. Şehirde etkili olan sağanak yağışlar binlerce evin sel sularında sürüklenmesine neden oldu ve ağaçları kökünden söktü. 

Yedi çocuğuyla birlikte sel sularından kurtulan Aina Pigoti, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Büyük bir dalganın üzerimize doğru geldiğini görüp kaçtık. Geri döndüğümüzde tüm eşyalarımızın suya kapılıp gittiğini gördük; döndüğümüzde evimiz yıkılmıştı" dedi. 

Ne olmuştu?

Dünya Meteoroloji Örgütü, ilk kez geçen ay oluşarak 21 Şubat'ta Madagaskar'ı, 3 gün sonra da Mozambik'i etkileyen Freedy Kasırgası'nın, tarihin en uzun süren kasırgası olabileceğini açıklamıştı. Freddy Kasırgası, Doğu Afrika sahillerini 12 Mart'ta ikinci kez vurmuştu. Kasırgadan Madagaskar'da 226 bin, Mozambik'te 163 bin kişi olumsuz etkilendi. (DIŞ HABERLER)