Fuat Oktay, Bakan Nebati’nin sözlerini değerlendirdi: İyi niyete dayalı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Maliye Bakanı Nebati’nin ekonomiye ilişkin sözlerini değerlendirdi: “İyi niyete dayalı ifade.”

Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2022 yılı bütçe görüşmelerinin yapıldığı TBMM Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Fuat Oktay, yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomik sisteme ilişkin, “Bitersek hep beraber biteceğiz, kazanırsak hep beraber kazanacağız” sözleriyle ilgili sorulara, “Bu, aslında Sayın Bakanımızın hep birlikte birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde -hepimiz aynı gemideyiz- Türkiye'nin çıkarları doğrultusunda ortak mücadeleyi kasteden, sadece iyi niyete dayalı bir ifadedir, onun ötesinde anlamlar yüklemek doğru olmaz düşüncesindeyim” yanıtını verdi.

'İKİ ARKADAŞIMIZ DA BÖYLE BİR ŞEYİN GÜNDEME GELDİĞİNİ DUYSA ÜZÜLÜR'

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın kitaplarının cami imamları ve müezzinler tarafından satın alınması için baskı yapıldığı iddialarını sordu.

Oktay, “Böyle bir şeyin gündeme gelmesi bile söz konusu olamaz. Her iki arkadaşımız da böyle bir şeyin gündeme geldiğini duysa bile son derece üzülürler. Böyle bir şey mümkün mü?” dedi.

CHP’li Kaya’nın, “Resmî yazı var Sayın Başkan, resmî yazı var” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Yani ne cami imamlarına veya müezzinlerine ne de bir başkasına herhangi birisinin yazdığı kitabın satışıyla ilgili -hele hele Diyanet İşleri Başkanı Sayın Erbaş ve İbrahim Kalın'ın- asla söz konusu değildir ve olamaz da; bunu net bir şekilde ifade etmek isterim.”