Gaemi Tayfunu, Çin'i vurdu: Heyelanda 12 kişi hayatını kaybetti

Filipinler ve Tayvan'ın ardından Çin'i de etkisi altına alan Gaemi Tayfunu, ülkenin güneyinde heyelana sebep oldu. En az 12 kişi yaşamını yitirirken, altı kişinin yaralı kurtarıldığı açıklandı.

Abone ol

DUVAR - Gaemi Tayfunu, Filipinler ve Tayvan'ın ardından Çin'i vurdu. Tayfunun beraberinde getirdiği toprak kaymasında, Çin'in güneyinde 12 kişi hayatını kaybetti. Devlet basınına yansıyan haberlerde, tayfun sebebiyle Çin'in kuzeydoğu bölgelerinde de su baskınlarının yaşandığı ve demiryolu ulaşımının sekteye uğradığı bilgisi verildi.

Reuters'ın aktardığına göre, tayfun, büyük ölçüde hızını ve etkisini kaybetse de Çin'in bazı bölgeleri için daha önce düşen yağışlar dolayısıyla sel uyarısı yapıldı. Meteorologlar, ülke üzerindeki bulutların halihazırda sellerin yaşandığı şehirlere yağış getirebileceği uyarısında bulundu. Devlet kanalı CCTV, 28 Temmuz Pazar sabahı Hunan eyaletinin Hengyang kentinde toprak kayması yaşandığını, heyelanda 12 kişinin öldüğünü, 18 kişinin mahsur kaldığını aktardı. Heyelanda yaralanan altı kişinin kurtarıldığı ifade edilen haberde, Hunanlı yetkililerin de bölge için sel ve şiddetli yağış uyarısı yaptığı belirtildi.

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI KURTARMA ÇALIŞMASI SIRASINDA KAYBOLDU

CCTV'nin paylaştığı bilgilere göre, kurtarma çalışmaları sırasında kaybolan kişiler arasında Linjiang kentinin belediye başkanı yardımcısı da dahil olmak üzere iki yetkili de bulunuyor. Tayfun, şiddetli yağış ve seller sebebiyle Çin'in kuzeydoğusunda 27 bini aşkın kişinin tahliye edildiği belirtilirken, yüzlerce fabrika da faaliyetlerini askıya aldı. 

Kuzey Kore ile sınırı bulunan Jilin için yapılan şiddetli yağış ve su baskını uyarısının seviyesi de bu sabah itibarıyla artırıldı. Linjianglı yetkililer, önlem olarak bugün okulları, fabrikaları ve işyerlerini kapatma kararı aldı, bölgede 'büyük sel felaketlerinin yaşanabileceği' uyarısında bulundu. Tayfunun etkisi altına aldığı iki diğer ülke olan Filipinler ve Tayvan'da şiddetli yağış ve heyelanlarda en az 42 kişi yaşamını yitirmişti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)