Galatasaray, Tete iddialarıyla ilgili suç duyurusunda bulunacak

Galatasaray, Tete'nin sözleşmesinde bulunan maddelerle ilgili iddialar hakkında suç duyurusunda bulunacak. Tete'nin 10 milyon Euro üzerinde satışı halinde yarısının menajere verileceği belirtilmişti.

Abone ol

DUVAR - Galatasaray, Yunanistan'ın Panathinaikos takımına transfer olan Tete'nin sözleşmesiyle iddialar üzerine açıklama yaptı.

Suç duyurusunda bulunulacağı belirtilen açıklamada, "Galatasaray Sportif A.Ş.'nin taraf olduğu sporcu sözleşmeleriyle alakalı kamuoyunu yanlış yönlendirenler hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır" denildi.

Youtube kanalı "Yeni Açık"ta konuşan spor yorumcusu Yakup Çınar, "Galatasaray, büyük bir yükten kurtuldu. Şu anda Tete'nin Galatasaray'la imzaladığı sözleşme, Brezilya'dan kaynaklarımdan geldi bana şöyle" dedi ve sözleşmeye ait görselleri ekrana getirdi. 

Çınar, "İnsanlar diyor ki, 'Parlasaydı Galatasaray çok para kazanacaktı'. Hayır kazanamayacaktı. Sözleşme dikkatimi en çok çeken noktalardan birisi şöyle: Diyelim ki oyuncu 20 gol, 20 asist yaptı, 40 milyon Euro'luk teklif geldi, Galatasaray sattı. 20 milyon Euro'su menajerin cebine girecek. Acayip bir sözleşme. Fakat 10 milyon Euro'nun altında satış olursa menajere herhangi bir pay yok. Şu anda Galatasaray herhangi bir para ödemeyecek" diye konuştu.

Tete'nin 4 yıllık maliyetinin yaklaşık 28 milyon Euro olacağını belirten Çınar, şunları söyledi: 

"Bir örnek daha vereyim: 20 milyon Euro'ya transfer olsaydı, yüzde 25'i yine oyuncu ve menajer tarafına gidecekti. Maaşıyla ilgili hiç tahmin edemiyordum. Toplamda imza parası, maaşı, imaj hakları, danışmanlık ücreti, iki ayrı menajere para ödenmiş mesela 3,3 milyon Euro. Ve bunu ilk sezonda peşin almışlar. Normalde oyuncuyla her yıl maaşı üzerinden ödeme yapılır. Sözleşmede net bir şekilde CAS'tan gelecek cezayı oyuncu imza parasıyla öder diye bir madde var. Oyuncunun imza parası 3,3 milyon Euro. Bu güzel ama yine senin verdiğin parayla ödeyecek orayı. Bir menajere mesela 1,1 milyon Euro ödenmiş. Bir menajere 2,2 milyon Euro ödenmiş 2023 yılı içerisinde. Galatasaray Tete'yi göndermeseydi 4 yıl oyunca nereden baksan 28 milyon Euro ödeyecekti. Bu sözleşmeye dün ulaştım, Brezilya'dan geldi bana."

(SPOR SERVİSİ)