Galatasaray 'Tuzla' buz oldu!

Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında Tuzlaspor, Galatasaray'ı deplasmanda 2-0 mağlup etti. Bu sezon kupadaki en büyük sürpriz gerçekleşmiş oldu.

Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında TFF 2. Lig ekiplerinden Tuzlaspor, deplasmanda Galatasaray'ı 2-0 yendi.

İlk yarısı golsüz sona eren karşılaşmada, 53. dakikada Tuzlaspor 1-0 öne geçti. Galatasaray'ın yarı sahasından çıkmaya çalıştığı pozisyonda araya giren Muhammed Akarslan, meşin yuvarlağı savunmanın arkasına kaçan Sadık Baş'a aktardı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Sadık Baş, ceza yayının sağ tarafında yaptığı aşırtma vuruşla topu Okan Kocuk'un üzerinden ağlara yolladı.

57. dakikada Emre Mor'un sağdan kullandığı korner atışında savunmadan seken topa ceza sahasında Emin Bayram'ın yaptığı röveşatada, üst direğe çarpan meşin yuvarlak auta gitti.

90. dakikada Tuzlaspor, skoru 2-0 yaptı. Gökcan Kaya'nın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Umut Sönmez, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Karşılaşmanın rövanşı, 17 Aralık Salı günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda oynanacak.

FATİH TERİM: MAĞLUBİYETİN BAHANESİ OLMAZ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan Fatih Terim, Tuzlaspor'un iyi mücadele ettiğini belirterek, "Tuzlaspor'u tebrik ediyorum. Bugün kötü oynadık. Bizden daha çok koştular, uğraştılar, didindiler. 2-0 öne geçtiler ve bitirdiler. Canıgönülden tebrik ederim." dedi.

Tecrübeli teknik adam, maçta görev verdiği bazı futbolcuların beklentilerini karşılayamadığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Futbolcularımız keşke şanslarını değerlendirselerdi. Özellikle 5-6 kişi. Galatasaray eğer Tuzlaspor ya da bir başkasına mağlup olmuşsa bunun bahanesi olmaz. Forma verdiğim futbolcuların bu formayı çıkarmamalarını isterdim. Onun en iyisi bana göre, en genç olan Emin Bayram'dı. Bugün çok fazla pozisyon da bulmadık. Konuşacak çok fazla şeyimiz de yok. Bugün sahada neredeyse 'Hocam bu formayı niye verdin.' diyecek bazı oyuncular vardı."(AA)

Ziraat Türkiye Kupası'nda günün sonuçları