Galatasaray Üniversitesi'nden ölen çalışanın ailesine 'boşalt' yazısı!

Galatasaray Üniversitesi’nde iş cinayeti sonucu yaşamını yitiren teknikerin eşine ve çocuklarına kaldıkları üniversite lojmanlarını terk etmeleri söylendi. İhtarname gönderen üniversite yönetimi Arslan'ın istediği bir yıllık ek süreye de olumsuz yanıt verdi.

Abone ol

DUVAR - Galatasaray Üniversitesi’nde üç yıl önce asansör tamiri sırasında kabinin altında kalarak hayatını kaybeden Arif Arslan'ın ailesine, kaldıkları üniversite lojmanını boşaltmaları söylendi. İşçinin eşi Hadice Arslan’a “Ya siz çıkın ya da biz lojmanı boşaltırız” ifadelerinin yer aldığı bir ihtarname gönderildi.

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Galatasaray Üniversitesi'nde elektrik teknikeri olarak çalışan Arif Arslan’ın hayatını kaybetmesinin ardından iki çocuğu ile üniversite lojmanlarında kalan eşi Hadice Arslan'ın lojmandan çıkması istendi. Üniversitede elektrik teknikeri olarak çalışan Arif Arslan'a, 2015 yılında görev tanımında olmamasına rağmen asansör tamir ettirilmiş, Arslan asansör halatlarının kopması sonucu kabinin altında kalarak yaşamını yitirmişti. Teknikerin eşinin şikâyetçi olmaması için üniversite yönetiminin çocuklarına burs teklifinde bulunduğu iddia edilirken, çocukların bir iş insanı tarafından bir yıl burslu okutulduğu, ardından bursların da sonlandırıldığı öğrenildi.

ÇOCUĞU ÜNİVERSİTE SINAVINA GİRECEK

Bir çocuğunun bu yıl üniversite sınavına gireceğini söyleyen Hadice Arslan, lojmanlarda bir yıl daha kalma isteğini üniversite idaresine bildirdi. Sınava girecek çocuğuna Galatasaray Üniversitesi öğrencilerinin ders çalıştırdığını, bu nedenle sınav sonuna kadar lojmanlarda kalmak istediğini ifade eden Arslan’a Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreterliği’nden yanıt ise olumsuz oldu.

ÜNİVERSİTE: İŞGALCİSİNİZ

Üniversite Genel Sekreter Vekili Müjde Genevois imzalı ihtarnamede, “Üniversitemizin Ortaköy Yıldız Yerleşkesi içerisinde bulunan taşınmazı usul ve mevzuata aykırı olarak kullanmaktasınız. Haksız kullanımınıza ısrarla devam etmektesiniz. Bu sizi işgalci konumuna düşürmektedir. 14 Eylül tarihine kadar söz konusu taşınmazı teslim etmelisiniz. Aksi takdirde söz konusu taşınmaz boşaltılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

ÖĞRENCİLER ARSLAN'IN ARKASINDA

Galatasaray Üniversitesi Genel Sekreterliği’nin Hadice Arslan’a gönderdiği ihtarnamenin ardından üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup idare ile görüşme talebinde bulunurken, hiçbir açıklamada bulunmayan üniversite soruları cevapsız bıraktı.