Galatasaray 'yabancı transferi'ni bitirdi

Galatasaray Başkan Vekili Timur: Yabancıyla ilgili transferi kapattık. Belki ufak bir ihtimal çok iyi bir yerli oyuncu olabilir...

Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, hızlı geçirdikleri transfer dönemini değerlendirdi. Timur, yabancı transferini kapattıklarını, yerlide ise fırsat olması durumunda bir oyuncu alabileceklerini söyledi.

Erden Timur, sarı-kırmızılı ekibin Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yaptığı antrenmandan önce gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'SUUDİ ARABİSTAN ÇIKINCA STRATEJİ DEĞİŞTİRDİK' 

İyi bir yaz transfer dönemi geçirdiklerini aktaran Timur, "Bu sezon daha farklıydı. Tecrübem, geçen sezon ve bu sezon var. Geniş tecrübesi olanlarla da deneyimlerinden faydalanmak için konuştum. Onlar da bu sezonki gibi bir transfer dönemi yaşamamış. Ortalama fiyat, en az 2-2,5 kat arttı. Zor ve fazla uğraştığımız bir sezon oldu. Transfer dönemine çok iyi ve özel hazırlanmıştık. Binden fazla oyuncu incelendi. Suudi Arabistan çıkınca stratejimizi değiştirmek zorunda kaldık. Sonunda gayet güzel bir transfer dönemi oldu. İnşallah sonrakiler bu kadar yoğun olmaz." ifadelerini kullandı.

Transfer çalışmalarını sonlandırdıklarını aktaran Timur, "Yabancıyla ilgili transferi kapattık. Belki ufak bir ihtimal çok iyi bir yerli oyuncu olabilir. O da ya bir fırsat ya da bir pozisyonumuzu kuvvetlendirmek için olabilir. Çoğunlukla kapattık." şeklinde konuştu.

'TETE'DE TİCARİ RİSK YOK'

Erden Timur, Fenerbahçe'nin 'uygun değil' diyerek almadığı Brezilyalı kanat oyuncusu Tete'nin transferinin herhangi bir ticari risk olmadığını da söyledi.

Tete'nin sözleşmesini feshettiği Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının henüz bir başvuruda bulunmadığını aktaran Timur, "Hukuk departmanında bir gelişme yok ancak bir başvuru olacaktır. Transferden önce 6-7 gün bu konuda tecrübeli 3 farklı bağımsız uluslararası hukukçuya konuyu incelettik. Ondan sonra karar verdik. Bizim incelememiz ve alınan raporlarda tazminat anlamında herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağı belirtiliyordu. Zaten toplamdaki risk çok ufak. Ayrıca yaptığımız sözleşmede de bu rakam oyuncudan mahsup edilecek. Galatasaray'ın ticari anlamda aldığı bir risk söz konusu değil." diye konuştu.

'TRANSFERLERİN MARKET DEĞERİ 149,6 MİLYON EURO'

Galatasaray Başkan Vekili Timur, piyasa değeri toplamda yaklaşık 150 milyon euro olan futbolcuları 30 milyona aldıklarını söyledi ve şöyle devam etti: "Elimizden geldiği kadar Türk futbolunu ileri götürmemiz lazım. Hepimiz zaman zaman hata yapıyoruz. Hiçbir rakip takım yöneticisinin 'Biz de hata yapıyoruz.' dediği olmuyor. Bunun değişmesi lazım. Türkiye'deki iklimin güzelleşmesi için bunu yapmamız lazım. Karalama işlerini yapmak çok kolay. Biz, bu işlere tenezzül etmek istemiyoruz. Geçişten beri gelen şeyleri değiştirmek istiyoruz. Bütçelerimizi divan kurulu toplantısında açıklayacağız. Bu sezon alınan oyuncuların market değeri, 149,6 milyon euro. Türk futbol tarihinde böyle bir şey yok. Belki bunun yarısı bile olmadı. Türk futbol tarihinin rekorunu kırdık. Bunları, imza bedelleri dahil 30 milyon euro civarında bir paraya aldık. Geçen sezon 43 milyon euro harcamıştık. Bu sezon onun da altında oldu."

Erden Timur, sarı-kırmızılı kulübün sponsorlukta 53 milyon avroya ulaştığını söyledi. (HABER MERKEZİ)