Galatasaray'dan, Metin Kurt için anma mesajı: Gönüllerde taht kurdu

Galatasaray'da 3 kez üst üste şampiyon olan kadronun değişmez futbolcusu Metin Kurt için vefatının 8. yıldönümünde kulüpten anma mesajı yayımlandı.

Abone ol

DUVAR - Metin Kurt, vefatının 8. yıldönümünde anılıyor. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinde yer alan anma mesajında, 1948'de Kırklareli'nde doğan Metin Kurt'un; Adaletspor, Altay ile PTT'den sonra 1970'de transferinin gerçekleştiği ve Brian Birch yönetimindeki sarı-kırmızılı takımda 6 sezon oynadığı dönemde üst üste 3 kez şampiyon olan kadronun değişmezlerinden biri olduğu ifade edildi.

Anma mesajında, Metin Kurt'un "Halka yakın olmak için kanatta oynuyorum" cümlesiyle taraftarın gönlünde taht kurduğu belirtilerek, şöyle denildi: "37 kez ay-yıldızlı formayı giyen Metin Kurt, ülkemizde ilk futbolcu sendika girişimini başlattı. Galatasaray sonrası Kayserispor'da futbolu bırakan unutulmaz isim, Eyüpspor ve Yedikule gibi takımlarda teknik direktörlük yapmış, 24 Ağustos 2012 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Ölümünün 8. yılında eski futbolcumuz Metin Kurt'u saygıyla ve rahmetle anıyoruz."

(HABER MERKEZİ)

Metin Kurt kimdir?

Vecdi Çıracıoğlu: Metin Kurt'un en büyük amacı spor iş yasasının çıkmasıydı