Game of Thrones oyununun yaratıcısı Lin Qi öldü: 'Çalışanı zehirledi'

Çinli oyun şirketi Yoozoo'nun CEO'su Lin Qi'nin ölümünden bir çalışanının sorumlu olduğu belirtiliyor. Geliştirdiği 'Game of Thrones: Winter Is Coming' oyunu ile tanınan Lin Qi'nin, bir çalışanı tarafından fermente bir Çin içeceği ile zehirlenerek öldürüldüğü öne sürüldü.

Abone ol

DUVAR - 'Game of Thrones: Winter Is Coming' oyunu ile tanınan Çinli oyun geliştirme firması Yoozoo'nun CEO'su Lin Qi'nin bir çalışanı tarafından zehirlenerek öldürüldüğü açıklandı. 39 yaşındaki Lin, 6.8 milyar yuanlık (960 milyon sterlin) bir serveti bulunuyordu.

ÇİN POLİSİ: XU İSİMLİ BİR ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

Yoozoo'dan geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada, Lin'in kendisini kötü hissettiği için hastaneye gittiği ve durumunun stabil olduğu belirtilmişti. Ancak cuma günü, Lin'in öldüğü açıklandı. Şanghay polisiyse bugün, Lin'in zehirlenme sonucu öldüğünü ve 'Xu' soyadlı bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

FİLM GELİŞTİRME YÖNETİCİSİ Mİ ÖLDÜRDÜ?

Polis açıklamasında ayrıntı verilmezken, yerel medyada gözaltına alınan kişinin, Yoozoo şirketinin film geliştirme kolunun yöneticisi Xu Yao olabileceği öne sürüldü. Yerel medyada ayrıca, Lin'in fermente bir Çin içeceğiyle zehirlendiği de iddia ediliyor.

Lin Qi, Çin'in kârlı bilgisayar oyunu sektöründe bir yıldız olarak görülüyordu. 2009 yılında kurduğu Yoozoo'yu, oyun sektörünün mobile kaydığı bir dönemde başarıyla yönettiği yorumları yapılıyordu. Firma yakın zamanda film sektörüne de girmişti. 

ŞİRKETİN VEDASINI 290 MİLYON KİŞİ GÖRÜNTÜLEDİ

Lin'in ölümünün açıklanması sonrası çok sayıda eski çalışanı Yoozoo'nun binasının dışında toplanırken, şirketten yapılan açıklamada "Hoşçakal gençlik. Birlikte olacağız, iyi olmaya, iyiliğe inanmaya ve kötü olan her şeyle savaşmaya devam edeceğiz" denilmişti. Çin'in Twitter'ı olarak bilinen Weibo'dan yapılan bu paylaşımı 290 milyondan fazla kişi görüntülemiş, binlerce yorum yapılmıştı. (DIŞ HABERLER)