Gastromasa Gastronomi Konferansı, 'Miras ve Menü' temasıyla yapılıyor

Gastromasa Gastronomi Konferansı, 13-14 Kasım tarihlerinde ‘Miras ve Menü’ temasıyla Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Abone ol

DUVAR - Bu yıl 9. kez düzenlenecek Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı, 13-14 Kasım 2024 tarihlerinde ‘Legacy&Menu- Miras ve Menü’ temasıyla İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.

Dünyaca ünlü 60 şef ve pastry şef, barista, sommelier ve miksolojist; Türkiye’den konusunda uzman 250 profesyonel konuşmacı, gastronomi profesyonelleri gibi sektörle ilgili birçok isim IX. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nda yer alacak.

Konferansla ilgili bilgi veren Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen, konferansta temasına da taşıdıkları Türkiye’nin gastronomi mirasını dünya sahnesine çıkarma misyonunu sürdüreceklerini belirterek şöyle konuştu:

“Dünyadaki en büyük iki gastronomi konferansından biri olan Gastromasa’nın rakipleri İspanya ve İtalya’da. Türkiye'nin fine dining sektöründeki potansiyelini geliştirmek, genç Türk şeflere uluslararası staj imkanı sunmak ve ülkemizin zengin mutfak kültürünü dünya yıldızlarıyla buluşturmak gibi hedeflerimiz konusunda emin adımlarla ilerliyoruz."