Gazeteci Bayramoğlu'na sandık başında saldırı

Yenişafak gazetesinin eski yazarı Ali Bayramoğlu, oy kullandıktan sonra bir grubun saldırısına uğradı.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Ali Bayramoğlu oy kullandığı okulda yaklaşık 30 kişilik bir grubun hedefi oldu. Bayramoğlu'nun 'Hayır' oyu kullandığını açıkladığı için saldırıya uğradığı öne sürüldü. Gazeteci Turgay Güler ise 'yanlışlıkla 'evet' oyu kullanan Bayramoğlu'nun yeniden oy kullanma isteği geri çevrilince tartışma çıkardığını iddia etti.

İstanbul Gayrettepe'deki Şair Nedim İlköğretim Okulu'na oyunu kullanmak için gelen, Yeni Şafak gazatesi yazarı Ali Bayramoğlu önce sözlü tacize uğradı.

Tartışma büyüyünce AK Partili oldukları öne sürülen grup Bayramoğlu'na saldırdı. Bayramoğlu bölgeden uzaklaştırılırken, okulda görevli polisler herhangi bir gözaltı işlemi yapmadı.

BAYRAMOĞLU: LİNÇ EDERCESİNE SALDIRDILAR

Saldırının ardından hastaneden rapor alan ve karakola giderek şikayetçi olan Ali Bayramoğlu, olaya ilişkin şunları söyledi: "Eşim oyunu istemediği bir istikamette kullandığını belirtip, 'Ne yapabilirim' diye sordu. Sandık görevlileri de 'Geçersiz yapabilirsiniz' dedi. O esnada AK Partili biri tepki gösterdi. Birilerini çağırdılar. AK Parti bölge sorumlusu olduğunu anladığım bir zat geldi. Kendimi tanıttım, bir sorun olmadığını söyledim, fakat kaba tepki gösterdiler. Bağrış çağrış oldu, üstüme geldiler. Arkadaşlar zarar görmeyeyim diye beni aşağıda bir odaya kapattılar. Fakat bir yarım saat sonra gitmek için odadan çıkınca aynı kişiler bu kez linç edercesine darp ettiler. Beni tanıyorlardı, ismimle küfrederek saldırdılar. Polisler geldi, beni bir odaya alarak, saldırgan gurubu durdurmaya çalıştılar. AK Parti seçim sorumlusu ve beraberindekilerin saldırısına uğradım. Karakola giderek şikayetçi oldum. Bana saldıran ve diğerlerini yönlendiren AK Parti seçim sorumlusu, ismini de öğrendim. Acı bir durum."

(HABER MERKEZİ)