Gazeteci Çelik: Hukuk işletilseydi gazetecilik yargılanmazdı

RedHack’ın sızdırdığı belgeleri haberleştirdikleri için 304 gün tutuklu kalan ve ilk duruşmada tahliye olan DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’ın serbest bırakılmasını istedi. Çelik 'gazetecilere yönelik baskının nedenlerinden birinin örgütsüzlük olduğuna' dikkat çekti.

Abone ol

DUVAR - Redhack’in ele geçirdiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait e-postaları haberleştirdiği için 10 ay tutuklu kalan Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, tutukluluk sürecini MA'ya anlattı. Çelik, kendisiyle birlikte yargılana Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’ın tutukluluk halinin devam etmesinden kaynaklı tahliyesine sevinemediğini söyledi.

'İTİRAZIN SESİNİ BİRLİKTE YÜKSELTMELİYİZ'

Kendisiyle aynı dosyadan yargılanan Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’ın tutuklu olmasından dolayı kendi tahliyesine sevinemediğini ifade eden Çelik, şunları söyledi: “Hukuk işletilseydi bu dava olmazdı. Hukuk bir bütün işletilseydi Tunca ve Mahir şuan özgür olurdu. Hukuk işletilseydi gazetecilik yargılanmazdı. Başta size, bana olmak üzere tüm gazetecilere ve tüm muhalif kesimlere düşen temel görev iktidarın hukuksuzluklarına itiraz etmek ve her yeri özgürlük alanına çevirmektir. Mesleğimizi zor şartlarda yerine getiriyoruz. Halka olan inancımızdan, gazeteciliğe ve hakikate olan inancımızdan bu topluma olan sorumluluk bilincinden kaynaklı mesleğimizi yapmaya çalıştık. Bir ikbal veya ekonomi için değil, topluma olan sorumluluk bilinci ile mesleğimizi yapmaya çalıştık ve yapmaya da devam edeceğiz."

Gazetecilerin örgütsüzlüğüne işaret eden Çelik, "Bu baskıları yapanlara cesareti biz de verdik. Eğer biz birlik olabilseydik bu güce kavuşamazlardı. Kimliksel ayrılıkları bir kenara bırakıp mesleki ilkelerde birlik olup baskıları yapanlara itirazın sesini yükseltmeliyiz. Aksi durumda yaşanan baskıların artmasına biz gazeteciler sebep olmuş olacağız" diye belirtti.