Gazeteci Cemal Dursun toprağa verildi

Evrensel Gazetesi sahibi Cemal Dursun memleketinde bugün toprağa verildi. Dursun'un cenazesi yoğun kar yağışı altında defnedildi.

Abone ol

DUVAR - Evrensel Gazetesi imtiyaz sahibi Cemal Dursun memleketi Muş’un Varto ilçesi Rakasan (İçmeler) köyünde toprağa verildi. Cenazede konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Cemal yoldaş devrim, sosyalizm ve barış mücadelemizde yanımızda olacak” dedi. Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz ise, Cemal Dursun’un işçi sınıfı ve özgür basın geleneğini ayakta tutan isimsiz kahramanlarından olduğunu dile getirdi.

Yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Emek Partisi (EMEP) üyesi Cemal Dursun, memleketi Varto'da son yolculuğuna uğurlandı. Köy meydanında yapılan törene Muş, Malatya, Elazığ, Dersim ve Antep’ten EMEP ve HDP yöneticileri, Dursun'un çalışma arkadaşları, ailesi ve civar köylerden yüzlerce kişi katıldı.

'ZOR DÖNEMLERİN ADAMI OLDU'

Evrensel'de yer alan habere göre, köy girişinde yapılan törende konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Cemal yoldaş hayatı boyunca zor koşul ve dönemlerin adamı oldu. Onun için yeni kuşakların Cemal yoldaşın hayatından öğrenecekleri var. Sosyalizm ve işçi sınıfı davasına Cemal yoldaş miras bırakmıştır. Cemal yoldaş devrim, sosyalizm ve barış mücadelemizde yanımızda olacak. Bize bıraktıklarını yarına taşıyacağız. Sana söz, gözün arkada kalmasın Cemal yoldaş” diye konuştu.

.

EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale de Dursun'un hayatını mücadeleye adamış bir Kürt komünist ve devrimci olduğunu belirterek, “Kara kışın kalkacağı, baharın geleceği bugünlerde yeni Cemaller de gelecektir. Oxirbe (uğurlar olsun) Cemal yoldaş” dedi.

'GAZETE VARSA ONU GİBİLER SAYESİNDE VAR'

Evrensel gazetesi Haber Müdürü Ercüment Akdeniz ise, Cemal Dursun’un işçi sınıfı ve özgür basın geleneğini ayakta tutan isimsiz kahramanlarından olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de ezilen halkların ve işçi sınıfının bir gazetesi varsa bu Cemal Abi ve Cemal Abi gibiler sayesindedir” dedi. Özgür basın mücadelesinde Cemal Dursun gibi adı bilinmeyen çok gazeteci olduğuna işaret eden Akdeniz, “Onlar tuğlasına omuz vermeseydi, bu gazete olamazdı. Buradaki insanların hayvancılık ve geçim sorunları, dertleri gazetemizin de dertleridir. Buradan haberler gazetemize ulaşırsa, o haberler köylere giderse Cemal Abi’yi yaşatabiliriz” dedi. Akdeniz konuşmasını, “Metin Göktepe’ye, Namık Tarancı’ya selam söyle Cemal Abi” diyerek tamamladı.

Törenin ardından Dursun’un cenazesi yoğun kar yağışına rağmen köy mezarlığına kadar omuzlarda taşındı. Dursun’un cenazesi burada toprağa verildi.

Evrensel'in imtiyaz sahibi Cemal Dursun vefat etti