Gazeteci Çiğdem Toker'e 1.5 milyon TL'lik ikinci dava

Gazeteci Çiğdem Toker'e Cumhuriyet gazetesindeki yazısından dolayı ikinci kez 1.5 milyon TL'lik tazminat davası açıldı. Toker davaya ilişkin, "İstenen tazminat tutarına bakıldığında beni başkalarıyla karıştırma ihtimalleri olabilir" dedi.

Abone ol

ANKARA- Bayburt Grubu bünyesindeki Agrobay Seracılık'ın geçtiğimiz aylarda Cumhuriyet yazarı Çiğdem Toker'e açtığı 1.5 milyon TL'lik tazminat davasının 19 Haziran'daki duruşmasından önce, aynı gruptan Şenbay Madencilik de Toker'e dava açtı.

Ekonomi yazılarıyla tanınan gazeteci Toker'in 22 Ekim 2017 tarihinde kaleme aldığı, "Tasarruf arıyorsanız metro ihalelerine bakın" başlıklı yazısı ikinci 1.5 milyon TL'lik şirket tarafından davaya neden olarak sunuldu. Toker yazısında 3'üncü havalimanı metro hattı ihalesinin Bayburt Grup'tan Şenbay Madencilik ile Kolin şirketlerine verildiğini yazmıştı. Toker yazısında, "Verilmişti diyoruz çünkü ortada bir ihale emaresi yok" ifadelerine yer vermişti.

Konuyla ilgili Gazete Duvar'a konuşan Toker, “Bu davanın da baskı ve korku amaçlı olduğunu düşünüyorum. İstenen tazminat tutarına bakıldığında beni başkalarıyla karıştırma ihtimalleri olabilir. Halkın parası ve kamu kaynaklarının nasıl harcandığını ısrarla takip etmekten bu davalar yüzünden vazgeçecek değilim. Gazeteciliğin varlık sebebi halkın parasını kullanan ve kaynak dağıtan iktidarları denetlemektir. Bu, dünyanın her yerinde böyledir" dedi.