Gazeteci Elvan Yılmaz kendisini tehdit eden başkandan şikayetçi oldu

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, zimmetine para geçirdiği gerekçesiyle hakkında açılan davayı haberleştiren gazeteci Elvan Yılmaz'ı tehdit etti.

Abone ol

ÇORUM – Medyada hakkında yayınlanan haberler sonrası gazeteci Elvan Yılmaz'ı arayan Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Yılmaz'a "Sen bu haberi nasıl yaparsın, sana sorarım. Seninle görüşürüz. Seni yaşatmam" diyerek tehdit etti.

Yılmaz, kendisini telefonla arayan Şahiner'den şikayetçi oldu. Çorum Bahçeli Evler Mahallesi Polis Merkezi'ne giden Yılmaz, burada verdiği ifadede Şahiner hakkında suç duyurusunda bulundu.

NE OLMUŞTU?

Sungurlu’nun İYİ Partili Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner hakkında Ticaret ve Sanayi Odası’nda başkanlık yaptığı dönemde kasada oluşan 167 bin liralık açık ile ilgili dava açıldı. Sungurlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na seçilmesinin ardından müfettişlerin geçmişe dönük yaptıkları incelemelerde, muhasebe kayıtlarında 167 bin lira kasada açık bulunduğu ve zimmetin oluştuğu tespit edildi. Müfettişlerin hazırladığı raporla Cumhuriyet Savcılığı’na dönemin TSO Başkanı Abdulkadir Şahiner ve Genel Sekreter Mehmet Fenercioğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Şahiner ve Fenercioğlu için “zimmet” suçundan 5 yıldan 12 yıla kadar haklarında Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. (DUVAR)