Gazeteci Murat Kuseyri vefat etti

Evrensel Gazetesi İsveç muhabiri Murat Kuseyri vefat etti. Organlarını bağışlayan Kuseyri için cenaze töreni yapılmayacak.

Abone ol

DUVAR - Kansere yakalanan ve yaklaşık bir buçuk yıldır beyin tümörü tedavisi gören, Evrensel Gazetesi İsveç muhabiri Murat Kuseyri bu sabah Stockholm’de vefat etti.

66 yaşındaki Kuseyri TDKP davasında yargılandığı 12 Eylül askeri darbesi döneminde yurtdışına çıkmıştı ve kuruluşundan itibaren Evrensel'de çalışıyordu.

17 Nisan 1955'te Adana'da Kuseyri vasiyetinde organlarını bağışladı ve cenaze töreni yapılmasını istemedi. Bu nedenle defin ve cenaze töreni yapılmayacak, İsveç yasalarına uygun olarak özel morga alınacak ve organları değerlendirilecek. 

ASPLUND VE THUNBERG'LE KONUŞMUŞTU

Evrensel'de yer alan haberde Kuseyri'nin durumu ağırlaştıktan sonra yıllardır kullandığı fotoğraf makinelerini gazetesine anı olarak gönderdiği belirtildi. Kuseyri son röportajlarından birisi çevre hareketinin temsilcisi Greta Thunberg ile yapmıştı. Tek başına 300 ırkçının karşısına dikilerek yumruğunu kaldıran Tess Asplund'un sesini de duyurmuştu. Kuseyri aynı zamanda ANF NEWS’e de haberler yapıyordu. Murat Kuseyri gazeteciliğin yanısıra göçmenler için yaptığı çalışmalarla da tanınıyordu. (Kaynak: Evrensel)