Gazetecilere şantaj yapan 'hacker' Whatsapp grubuna dayısını da ekledi

Nevşin Mengü, bir hacker grubunun Cüneyt Özdemir ve Fatih Portakal gibi gazetecilerin de aralarında bulunduğu WhatsApp grubu kurarak "Bu bir tehdit mesajıdır" diyerek mesaj attığını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Gazeteci Nevin Mengü, sosyal medya hesabından, bir hacker grubunun WhatsApp grubu kurarak bilgilerinin ellerinde olduğunu iddia ettiğini paylaştı. Gruba İsmail Saymaz, Fatih Portakal ve Cüneyt Özdemir gibi gazeteciler de dâhil edildi.

Hacker olduğunu iddia eden kişi veya kişiler, gazetecilerin vesikalık fotoğraflardan ev adreslerine kadar tüm bilgilerin ellerinde olduğunu söyledi. Bu bilgilerin karşılığında ise 1 adet Ethereum coini talep etti. Kendilerini, Rus bir hacker grubu olarak tanıtan kişi veya kişiler “Bu bir tehdit mesajıdır. Kolluk kuvvetlerine haber vermeyin” ifadelerine yer verdi.

Ellerinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a ait bilgilerin de olduğunu iddia eden grup, onu ise gruba eklemeyeceklerini ve korktuklarını belirtti.

Sözde hackerlar Fatih Portakal'a gruptakileri tanıtırken bir telefon numarasını işaret ederek "Bu kişi dayım, diğerleri ünlü" ifadesini kullandı.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün paylaşımları şöyle:

“Memleketin hackerı bile gerizekalı. Adam kimlik bilgilerini çalmış, haraç istiyor. Adam kimliğini çaldığı kişilerden Whatspp grubu kurdu, gruba dayısını ekledi.”

NE OLMUŞTU?

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu, 12 Nisan'da sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Başkanı Hakan Fidan'a ait olduğu iddia edilen kimlik kartlarını paylaşmıştı.

İbrahim Haskoloğlu yaptığı paylaşımda, "Yaklaşık 2 ay önce yayındayken bana bir hacker grubu ulaştı. E-devlet ve devlete ait sitelerden verilerin çalındığını söylediler. Verileri hala da sızdırıyor olduklarını belirttiler. Bazı devlet yetkililerinin bilgilerini benimle paylaştılar. Buna yeni kimlik kartları da dâhil" ifadelerini kullanmıştı.

İbrahim Haskoloğlu bu paylaşımının ardından gözaltına alınarak tutuklanmış ve dün tahliye edilmişti.

Fatih Portakal ve İsmail Saymaz da hackerların kişisel bilgilerini çaldıklarını açıklamıştı.