Gazi Üniversitesi'nde bölünmeye karşı protesto

Gazi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri, üniversitelerinin bölünmesine tepki gösterdi. Gazi Üniversitesi'nin önemli işlevler üstlendiğini beliren Prof. Dr. İhsan Erdoğan, Şimdi ne yazık ki bu kurum bölünerek küçültülmeye çalışılıyor” dedi.

Abone ol

DUVAR - Üniversitelerinin bölünmesine tepki gösteren Gazi Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyelerinin eylem yaptı.

Evrensel gazetesinin haberine göre, rektörlük ve MHP’li ÖTK temsilcileri öğrencilerin dağılmasını istedi. Rektörlük binası önündeki eylemlerine devam eden öğrenci ve öğretim üyeleri, "Gazi bizimdir bizim kalacak" sloganı attı.

Yeni düzenleme ile Gazi Üniversitesi'ndeki 9 fakültenin ayrılarak, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne katılması planlanıyor.

Eylemde konuşan Prof. Dr. İhsan Erdoğan, 1926’da temelleri atılan üniversitelerinin, Türkiye’nin bütün yüksek öğretim kurumlarına hizmet eden bir kurum olduğunu söyledi. Gazi Üniversitesi’nin, önemli işlevler üstlendiğini dile getiren Erdoğan, “Şimdi ne yazık ki bu kurum bölünerek küçültülmeye çalışılıyor” dedi.

Erdoğan, üniversitenin küçültülerek değerlerinin ortadan kaldırılmak istendiğine belirtti ve öğrencilere Gazi Üniversitesi rozeti takarak bunu ömürlerinin sonuna kadar taşıma çağrısında bulundu.

Gazi Üniversitesi'nde güvenlik görevlileri ve öğrenciler arasında kavga