Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ay'dan şiddet görüntüleri için açıklama

Dört yıl önce bir kişiye sopalı saldırıda bulunduğu ortaya çıkan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, olayın iftira sebebiyle yaşandığını, 'bir anlık öfkeyle' saldırdığını söyledi.

Abone ol

DUVAR - Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, sosyal medyada yayınlanan şiddet görüntüleri hakkında açıklama yaptı. Twitter hesabından paylaşımda bulunan Ay, 'anlık öfkesine' yenik düştüğünü söyledi. Ay'ın açıklamaları şöyle:

"Vatan, bayrak ve namus... Bizler için kırmızı çizgidir. Avukat olan rahmetli kız kardeşime yönelik 5 yıl önce tezgahlanmış iğrenç, insanlık dışı bir iftira. Her türlü kanuni yola başvurmama rağmen şahsın, 'Suç ehliyetinin olmadığına dair' raporu dolayısıyla maalesef sonuç alamadım. İğrençlik devam etti. Kız kardeşim üzüntüsünden kalp krizi geçirip hayatını kaybetti. Yaşananları konuşmak için gittiğimde, şahsıma ve aileme yönelik hakaret ve tehditlere devam edince bir anlık öfkenin sonucu hadise meydana geldi. Beni yıpratmak için kız kardeşimin ölümüne neden olan şer odaklarının 5 yıl önceki bu görüntüleri şimdi servis etmeleri manidardır. Hepsini Yüce Allah'a havale ediyorum."

Sosyal medyada yeni ortaya çıkan video kaydında, Ay'ın bir kişiye tokat ve yumruk attığı, daha sonra beraberindeki grupla sopalı saldıra bulunduğu görülüyor.

İbrahim Ay’ın eşi gazeteci Meral Ay da Oda TV'ye yaptığı açıklamada, İbrahim Ay'ın saldırdığı kişinin gazeteci olmadığını ve akli dengesinin bozuk olduğunu söyledi. Meral Ay, bu kişinin 5 yıl önce İbrahim Ay ve görümcesi Nilüfer Ay hakkında bazı iddiaların yazılı olduğu pankartı boynuna takarak Gaziantep sokaklarında dolaştığını anlattı. Meral Ay şöyle konuştu: “Bir deliye para verip üzerimize saldırdılar. Evimizin, işyerimizin önüne; çarşıya pazara o pankartla kapı kapı dolaştırdılar. Deli raporu olan çok zeki bir adam, parayla bu işleri yapan bir adam.”

Meral Ay, Nilüfer Ay’ın hakimlik sınavını kazandığını, İbrahim Ay’ın önünü kesmek için pankartlı olayın yaptırıldığını söyledi. Eşinin bu yüzden saldırdığını belirten Meral Ay, "Nilüfer Ay 'bu olay benim başıma niye geldi' diye dert etti ve kalp krizinden vefat etti" dedi. Meral Ay, Nilüfer Ay’ın cenazesine Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de katıldığını aktardı. Meral Ay, Adalet Bakanının yüzüne karşı “Adalet olmadığı için görümcem kalp krizi geçirdi, bu deliyi tutuklamadığınız için” dediğini ifade etti.

Görüntüler Ciner Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın İHA çalışanı Ahmet Demir'e, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in katıldığı yayın sırasında tokat atmasının ardından Cemiyet Başkanı İbrahim Ay'ın olayı kınayan bir açıklama yapmasının ardından ortaya çıkmıştı. (HABER MERKEZİ)