Gaziantep’te Filistin’e destek eylemi: İsrail ile tüm ilişkiler sonlandırılmalı

Gaziantep’te Balıklı Parkı’nda bir araya gelen Emek ve Demokrasi güçleri, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti.

Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

GAZİANTEP - Gaziantep Emek ve Demokrasi Güçleri, İsrail’in Filistin’e yönelik işgal ve saldırılarına karşı basın açıklaması düzenledi. Balıklı Parkı’nda düzenlenen açıklamada, "Kahrolsun İsrail", "Siyonist İsrail Filistin’den Defol", "Katil İsrail İşbirlikçi AKP" sloganları atılırken, “Yaşasın Özgür Filistin”, “Kınamak Yetmez Yaptırım Uygulansın” dövizleri yer aldı. Açıklamada konuşan İHD Gaziantep Şube Başkanı Sinan Taştekin, Filistin’e yönelik saldırılara karşı dünyadan sadece kınama seslerinin geldiğini söyleyerek, “AKP, İsrail ile tüm siyasi, diplomatik ve ekonomik ilişkileri sonlandırılmalı” dedi.

‘FİLİSTİN SORUNU ÇÖZÜLEMEYEN DÜĞÜM OLARAK DURUYOR’

Açıklamayı okuyan İHD Gaziantep Şube Başkanı Sinan Taştekin, Filistin sorununun başta ABD emperyalizmi olmak üzere emperyalist devletlerinin ajandasının en önemli başlığını oluşturduğunu söyleyerek, Filistin sorununun Ortadoğu’da çözülemeyen düğümlerden biri olarak durduğunu belirtti. İsrail’in savaş uçakları ile Gazze’ye hava saldırıları düzenleyerek sivilleri öldüren bir noktaya geldiğini vurgulayan Taştekin şunları söyledi: “Yüzlerce Filistinliyi öldüren, onlara destek veren herkese saldıran İsrail’in kural tanımaz tutumuna karşı dünyadan sadece kınama sesleri yükseldi. ABD ise İsrail’i değil terörist dediği Filistinli örgütleri kınayarak İsrail’i korurken ABD işbirlikçisi Arap yönetimlerinin suspus bir şekilde olayı seyretmektedirler. AKP iktidarı son gelişmelerle birlikte bir yandan İsrail ile askeri ve siyasi işbirliğini yürütürken diğer yandan göstermelik kınamalarla durumu idare etmeye kendi tabanındaki geleneksel anti-Siyonist tepkiyi kullanarak çözülen tabanını konsolide etmeye çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde kendi yandaşlarına İsrail temsilcikleri önünde mitingler yaptıran AKP, daha birkaç gün önce açık havada dolaşan çocuklara ve yaşlılara, alışveriş yapmaya gidenlere ceza yağdırdı.”

‘ÖZGÜRLÜK EMPERYALİZME KARŞI MÜCADELEYLE MÜMKÜN’

İsrail’in işgal ve ilhak uygulamalarının, emperyalist saldırılarının protesto edilmesinin gerekli olduğu dile getiren Taştekin, asıl eleştiri konusunun iktidarın kendisi gibi düşünmeyenlere sokağı yasaklaması ve özgürlükleri tanımayan baskıcı tutumu olduğunu belirtti. Sadece kınamanın ve kendi kitlelerini elçilikler önüne yürütmenin yeterli olmadığını vurgulayan Taştekin, “AKP iktidarının asıl yapması gereken İsrail ile her tür diplomatik, ticari ve askeri ilişkinin kesilmesidir. Ancak bizler biliyoruz ki, Filistin halkının özgürleşmesi ancak emperyalizme karşı verilecek mücadele ile mümkündür. Filistin halkının eşit, özgür bir Filistin’i yaratmak için işgalci İsrail’e, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız. İsrail’in sürdürdüğü işgal ve saldırı politikalarının hiçbir şekilde barışa ve Ortadoğu halklarına hizmet etmediği açıkça ortadadır. Bu nedenle İsrail devletini Filistinlilere yönelik şiddeti ve yerinden etmeleri durdurmaya, her türlü ayrımcılığa son vererek insan haklarına saygılı olmaya, 1967 yılındaki sınırları esas alan iki devletli çözüm için adım atmaya devam ediyoruz. İlk adım olarak Gazze Şeridi bölgesine yönelik saldırılar ve abluka uygulamaları derhal sonlandırılmalıdır. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu da Filistin halkına yönelik zulme karşı etkin ve samimi tutum almaya çağırıyoruz” dedi.