Gaziantep'te sivrisinek tepkisi: Perişan olduk

Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki kırsal mahallelerdeki sivrisinek sorunu, bölgede yaşayan halkı isyan ettirdi: Yetkililerden yardım istiyoruz. Camımızı açamıyoruz. Uykuya hasret kaldık.

Abone ol

GAZİANTEP – Gaziantep’in Oğuzeli ilçesindeki kırsal mahallelerdeki sivrisinek sorunu için halk acil çözüm bekliyor. Sivrisinek nedeniyle cam, pencere açamadıklarını söyleyen halk, “Perişan olduk” dedi.

YAŞAM ŞARTLARINI ETKİLİYOR

Yetkililerin ve vatandaşların daha duyarlı davranması gerektiğini söyleyen Fatih Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydeğer, “Mevsimsel olarak yaza girdik. Bir de çiftçilikle uğraşılan bir bölge olduğu için patlıcan, kabak sezonu geldi. Evlerinde hayvan besleyen vatandaşlarımız var. Her ne kadar ilaçlama oluyorsa da yetersiz kalıyor. Biraz vatandaşlar özverili olsun, biraz da yetkililerden bir söz alalım. Herkes kullandığı alanı temiz tutar, hayvan gübresini biriktirmezse, sivrisinekler de azalır. Hem vatandaşlarımıza hem de yetkililerimize bu konuda bir çağrıda bulunalım. İlaçlama oluyor fakat haftada bir gün yerine 3-5 gün gelirse muhakkak bir faydasını göreceğiz” dedi. Sivrisineklerden dolayı yaşam şartlarının çok kötü bir durumda olduğunu belirten esnaf Hüseyin Taşkesen, “Burada oturan bütün insanlar memur, öğretmen, asker hepsi sivrisinekten rahatsız oluyor. Her yerde pislik var. Belediye çöp konteynerlerini daha hiç ilaçlamamış. Başka söyleyecek bir şey yok. Yani yaz geldi, geleli bir defa ilaçlama yapılmadı. Sivrisinek olmasın da ben mi olayım orada” diye konuştu.

TABİBLER ODASI: İLAÇLAMA SIK YAPILMALI

Gaziantep-Kilis Tabibler Odası Başkanı Dr. Ayşegül Tarla daha sık ilaçlama yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Sivrisinek hastalığı için bölgemizde sıtma ve layşmanyazis hastalığı görülebiliyor. Genellikle yaz aylarında görülür. Layşmanyaziş hastalığı, enfekte tatarcık sineklerinin kan emme işlemi sırasında bulaştırdıkları layşmanya grubu hücre içi parazitlerin memeli konaklarda oluşturdukları bir hastalık grubudur. Bununla mücadelede sık sık bataklık ve çöp yığınlarında ilaçlama çalışmaları yapılmalıdır.”