Gazlı ocaklar sağlığa ne kadar zararlı?

Başta yemek pişirme olmak üzere, gazlı ocakların birçok avantajı var. Bu ocaklar, restoran mutfaklarında da hayli popüler. Ancak uzmanlar, potansiyel sağlık riskleri konusunda uyarıyor.

DUVAR - Gazla yemek pişiren herkes, bu ocakların avantajlarını saymakla bitiremez: Doğrudan ateş sayesinde hızlı pişirmenin yanı sıra sıcaklık ve alev esnek bir şekilde düzenlenebilir. İndüksiyonlu ocaklarda olduğu gibi özel tencerelere de gerek yoktur. Ayrıca gazlı ocaklarda yemek pişirmek, elektriğe oranla daha ucuzdur. Bununla birlikte, gazlı ocaklar her zaman tartışma konusudur. Örneğin, 2026'dan itibaren New York'taki yeni binaların çoğunda yasaklanması öngörülüyor. Bunun ana nedeni, sera gazı emisyonlarını azaltmak. Ancak Stanford Üniversitesi'nden araştırmacıların Science Advances dergisinde yazdıkları gibi, gazlı ocaklar ciddi sağlık riskleri de barındırıyor.

Haberin Devamı
Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak ülkelerin kıyafetleri 7 kurumdan dolar tahmini: En iyi ihtimalle...