Gazze'de can kaybı artıyor: İsrail'den hastane çevresine hava saldırısı

İsrail'in saldırılarında Gazze'de yaşanan can kaybı, 35 bin 386'ya yükseldi. İsrail savaş uçakları, kuzeydeki Kemal Advan Hastanesi çevresine saldırı düzenledi, en az 28 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

DUVAR - Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, 225 gündür İsrail'in saldırıları altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki durumla ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, son 24 saatte 83 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini, 105 Filistinlinin yaralandığını açıkladı. Bakanlığın paylaştığı bilgilere göre, 7 Ekim 2023'ten bu yanan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 35 bin 386'ya, yaralı sayısı 79 bin 366'ya yükseldi.

İSRAİL, HASTANE ÇEVRESİNE SALDIRDI: EN AZ 28 ÖLÜ

AA'nın görgü tanıklarından aktardığına göre, İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesinde Kemal Advan Hastanesi çevresinde yer alan evleri bombaladı, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Sağlık ekiplerinin enkaz altından ölü ve yaralıları çıkarmaya çalıştığı, hava saldırısında Kemal Advan Hastanesi'nin duvarlarının bir kısmının da yıkıldığı ifade edildi.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiye, yaptığı açıklamada, saldırıda 10'u çocuk, 10'u kadın 28 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

KASSAM TUGAYLARI: CİBALİYA BÖLGESİNDE İSRAİL HELİKOPTERİNİ VURDUK

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları da Gazze Şeridi'nde İsrail güçleriyle yaşanan çatışmalar hakkında yazılı açıklama yaptı. Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde, 1 milyonu aşkın zorla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentinin doğusunda 15 İsrail askerini öldürdüklerini iddia etti. Açıklamada, İsrail askerlerinin bulunduğu bir evin hedef alındığı ve ölümlerin bu şekilde yaşandığı ifade edildi.

Kassam Tugayları, daha sonra bir açıklama daha yaparak, Gazze'de İsrail'e ait bir "Apache" tipi helikopteri SAM 7 füzesiyle hedef aldıklarını duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, helikopterin kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı bölgesinde hedef alındığı belirtildi.

AVUSTURYA'DAN UNRWA KARARI: FONLAR SERBEST BIRAKILACAK

Öte yandan, Avusturya Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan, ancak İsrail'in iddiaları üzerine askıya alınan fonların serbest bırakılacağını açıkladı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Viyana hükümetinin kararı, UNRWA'nın 'tarafsızlığı sağlamak, iç denetimleri güçlendirmek ve çalışanların daha iyi izlenmesini sağlamak üzere bir eylem planı' sunmasının ardından geldi. Avusturya Dışişleri Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada, "Eylem planını etraflıca analiz ettikten sonra, UNRWA'ya (tahsis edilen) fonları serbest bırakacağız" ifadelerini kullandı. Avusturya, İsrail'in 12 UNRWA çalışanının 7 Ekim 2023'teki 'Aksa Tufanı' saldırısına katıldığını iddia etmesi üzerine, yaklaşık 450 milyon dolarlık fonları dondurma kararı alan ülkelerdendi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)