Geçmiş olsun, enflasyon uçacak!

Dolar seçim sonrasında bir önceki seçimdeki kadar artış göstermese de yıl sonuna kadar 38-40 TL aralığını bulacak gibi... Asıl tehlike ise daha sert sıkılaştırma önlemleriyle durgunluğun artması...

YA ACI İLAÇ ZEHİRE DÖNÜŞÜRSE!

Yerel seçimler, tahminlerin ötesinde bir sürprizle sonuçlandı. İktidar bloku çok ciddi oranda kan kaybetti. Ve önümüzde ekonomik açıdan çok zorlu iki yıl bizi bekliyor. AK Parti Genel Başkanının balkon konuşmasının sonuna doğru sarf ettiği sözler, ciddi bir kemer sıkma politikasıyla karşı karşıya kalacağımızın habercisi... Birkaç gün içinde acı ilacı içmeye başlayacağız. Orta Vadeli Program (OVP) ve TCMB beklentilerinin hiçbirinin tutturulamayacağını da burada hatırlatayım. Yani hem acı ilacı içeceğiz hem de bu müthiş krizden çıkmak için birkaç yıl ilaç tedavisini sürdürmek zorunda kalacağız. Büyük olasılıkla mayıstan sonra enflasyon baz etkisiyle belli oranda bir düşüş gösterecek, ancak yıl sonunu yine de yüzde 70’ler seviyelerinde karşılayacak. Gıda enflasyonunda düşüş ise çok daha yavaş gerçekleşecek. Dolar seçim sonrasında bir önceki seçimdeki kadar artış göstermese de yıl sonuna kadar 38-40 TL aralığını bulacak gibi... Asıl tehlike ise daha sert sıkılaştırma önlemleriyle durgunluğun artması... Bu zaten istenilen, ancak enflasyon içinde durgunluk olma ihtimali de yabana atmamak gerekir ki, işte o zaman o acı ilaç zehre dönüşebilir.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten 'altın' uyarısı: Elinde dolar ve eurosu olanlar... Meteoroloji turuncu kodla uyardı: Kuvvetli sağanak başlıyor Oranlar değişti: İşte 2 milyon TL'nin aylık getirisi Akaryakıt fiyatları güncellendi: 27 Temmuz benzin, mazot fiyatları Naci Görür 'son damla' diyerek konum verdi: 7 ve üzeri uyarısı 'Gavad', I. Kavad'dan mı geliyor?