Geçmişten günümüze unutulmaz seçim şarkıları: Komüniste kanma Zühtü

Seçime sayılı günler kala siyasi partilerin yürüteceği kampanyalar da şekillenmeye başlıyor. Türkiye siyasal hayatında akılda kalan ve seçmende karşılık bulan seçim şarkılarını derledik.

Ogün Akkaya

ANKARA - Seçime sayılı günler kala siyasi parti mutfaklarında seçim kampanyalarına dönük hazırlıklar da başladı. Bu hazırlıkların önemli bölümünü kitleleri hareketlendirmeyi hedefleyen seçim şarkıları oluşturuyor.

Siyasi partiler tarafından hazırlanan seçim şarkıları hem o dönemin sosyo kültürel yapısına dair öğeler barındırıyor hem de dönemin popüler kültüründen esintiler taşıyor. Seçim şarkıları tek başına seçmenin oy verme potansiyelini etkilemese de yakın olduğu siyasi parti ile bağının pekişmesine neden oluyor. Taş plaklarla başlayıp, müzik uygulamalarının çalma listelerine uzanan Türkiye siyasi hayatında öne çıkan seçim şarkılarını derledik.

Haberin Devamı
Avrupa'nın en iyi takımları açıklandı: İlk 20'de tek Türk takımı var 2000'lerin en iyi 50 filmi Benzin ve motorinde tabela yine değişti: 17 Ağustos güncel fiyatları Arda Turan pişmanlıklarını anlattı: 'Sen mafya babası mısın?' Süper Lig'in en yaşlı oyuncuları belli oldu Enflasyon tahminiyle değişti: Memur ve emekli zammı için yeni oran...