‘Geleceğin Türkiye’si için Hafıza, Hakikat ve Hesaplaşma’ konferansı

HDP’nin çağrısıyla bir araya gelen EMEP, TİP, EHP, Halkevleri, TÖP ve SMF “Geleceğin Türkiye’si için Hafıza, Hakikat ve Hesaplaşma” konferansı gerçekleştirecek.

Abone ol

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi (HDP) çağrısıyla bir araya gelen Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Halkevleri ve Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), ortak mücadele çalışmaları kapsamında 5 Haziran’da “Geleceğin Türkiye’si için Hafıza, Hakikat ve Hesaplaşma” konferansını gerçekleştirecek.

RIZA TÜRMEN SUNUM YAPACAK
 

İnşaat Mühendisleri Odası Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak konferansın sunumunu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) eski yargıcı Rıza Türmen gerçekleştirecek.
 

Üç oturum şeklinde planlanan konferansın ilk oturumunda 10 Ekim Aileleri, Gezi’de yaşamını yitirenler, Barış Akademisyenleri, Cumartesi Anneleri, Çorlu Tren Kazası, Farplas Direnişi, Kötü muamele ve hasta tutsaklar, Roboski Aileleri, Soma, Suruç Aileleri ve Şenyaşar Ailesi katılacak. İlk oturumda AKP döneminde yaşanan iş cinayetlerinden, mafya-siyaset cinayetlerine, katliamlar ve cezasızlık politikasının yansımalarını mağdurları anlatacak.
 

EKONOMİDEN EKOLOJİYE HAKİKAT TARTIŞMASI
 

İkinci bölümde ise hakikat tartışması yürütülecek. Devletin Hakikati üzerine Ahmet Şık, Ekonominin Hakikati üzerine Bahadır Özgür, Sağlığın Hakikati üzerine Esin Davutoğlu Şenel, Kürt Sorunun Hakikati üzerine Fatma Kurtulan, Kadınların Hakikati Fidan Ataselim, Emeğin Hakikati üzerine Mert Büyükkarabacak, Ekolojinin ve Kentin Hakikati mektubuyla Mücella Yapıcı, Türkiye’nin Dış Politikası’nın Hakikati üzerine Mühdan Sağlam, Hukukun Hakikati üzerine Öztürk Türkdoğan, Yargının Hakikati İlhan üzerine İlhan Cihaner, Çocukların Hakikati üzerine de Sevinç Koçak konuşmacı olarak katılacak.
 

HESAPLAŞMA
 

Konferansın son oturumunda ise Hesaplaşma konuşulacak. Bu bölümde ise 7’li ortak mücadele birlikteliğinin Eşbaşkanları, Eşsözcüleri, Genel başkanları konuşmacı olarak yer alacak. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Halkevleri Genel Başkanı Nebiye Merttürk, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, TÖP Sözcüsü Perihan Koca, EHP Sözcüsü Özge Akman, SMF Temsilcisi Erdal Ataş katılacak.

(HABER MERKEZİ)