Gelecek Partili Şahin, berber ve kuaförlerin sorunlarını Meclis'e taşıdı

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili İsa Mesih Şahin, berber, kuaför ve güzellik salonlarına haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu getirilmesiyle ilgili soru önergesi verdi.

Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, berber ve kuaförlerin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Şahin, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat'a yazılı olarak yanıtlanmak üzere soru önergesi verdi.

Şahin'in önergesinde, 1 Temmuz 2024 tarihinde Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması zorunluluğu getirildiği, ancak bu kararın birçok işletme için ekonomik kayıplara yol açtığı belirtildi. Özellikle hafta sonları ve tatil günlerinde iş yoğunluğunun arttığı bu işletmelerin kapalı olmasının, esnafların gelirlerini düşürdüğü ve sektördeki rekabet gücünü zayıflattığı ifade edildi. Ayrıca, turistlerin yoğun bulunduğu bölgelerde bu işletmelerin kapalı olmasının turizme de olumsuz etkileri olduğuna dikkat çekildi.

Son olarak, Şahin, söz konusu kararın esnafın şikayetleri doğrultusunda yeniden değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini ve bu zorunluluğun esnetilmesi veya tamamen kaldırılmasının gündeme gelip gelmeyeceğini sordu.