Gelecek Partili Şahin: Türk futbolunun özgürleşmesini istiyorum

İsa Mesih Şahin, siyasetin Türkiye Futbol Federasyonu üzerindeki etkisini eleştiren Şahin, "Siyaset kurumunun TFF üzerindeki elini çekmesini ve Türk futbolunun özgürleşmesini istiyorum" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alan Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, yaklaşan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimleri ve Türkiye futbolunun geleceği hakkında eleştirilerde bulundu.

Şahin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin elde edebileceği daha büyük başarıları değerlendirdi ve Türkiye Milli Takımı'nın büyük bir jenerasyonu heba ettiğini belirtti. Bu durumun sorumlusu olarak futbolun içinden gelmeyen ve futboldan anlamayan mevcut Federasyon Başkanı ve ekibini işaret etti.

Milletvekili Şahin, Türkiye'nin futbolda son yıllardaki başarısızlığının sebebi olarak, federasyonun başında futbol geçmişi olmayan kişilerin bulunmasını gösterdi. "Mevcut Futbol Federasyonu Başkanıyla Türk futbolunun gideceği bir adım yol yoktur" diyen Şahin, İspanya'nın Federasyon Başkanı'nın futbolculuktan gelen birisi olduğunu hatırlatarak, Türkiye'de de benzer bir vizyoner liderliğin gerekliliğine vurgu yaptı.

'FEDERASYON BAŞKANININ ÖNEMLİ GOLLERİ VAR'

Şahin, mevcut federasyon başkanının önemli golleri olduğunu söyleyerek, "Nerede önemli golleri var? Arabistan'da, Süper Kupa organizasyonunda Türkiye'yi dünyaya rezil etti, bize önemli bir gol attı. Yine, Ankara'nın göbeğinde, dünyanın tanıdığı bir hakem dövüldü bir kulüp başkanı tarafından, maalesef bizi dünyaya rezil etti; bunların hepsi bize attığı gollerdir" ifadelerini kullandı.

İsa Mesih Şahin, Türkiye'nin futbolda hak ettiği başarıyı yakalamasını arzu ettiğini belirterek, mevcut jenerasyonun Dünya ve Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon olabilecek potansiyele sahip olduğunu söyledi. Ancak bunun için vizyoner bir TFF Başkanı ve ekibinin gerektiğini vurguladı.

Son olarak, siyasetin Türkiye Futbol Federasyonu üzerindeki etkisini eleştiren Şahin, "Siyaset kurumunun Türkiye Futbol Federasyonu üzerindeki elini çekmesini ve Türk futbolunun özgürleşmesini istiyorum" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinin sonuçlarının, Türk futbolunun geleceği için büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken Şahin, federasyon başkan adaylarına yönelik tehdit iddialarının da açığa çıkması gerektiğini belirtti.