Gelecek Partisi: Erdoğan ve Bahçeli’nin açıklama yapmasını bekliyoruz

Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'ın saldırıya uğramasının ardından Gelecek Partisi yönetimi olağanüstü toplantı yaptı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Gelecek Partisi İletişim Başkanı Mustafa Mente, “ Başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere iktidar ortaklarının da bir açıklama yapmasını saldırıyı kınamasını ve failleri bulmasını bekliyoruz” dedi.

Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve gazeteciler Mehmet Orhan Uğurluoğlu ile Afşin Hatipoğlu’na yönelik saldırının ardından Gelecek Partisi yönetimi olağanüstü toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının arından açıklama yapan Gelecek Partisi İletişim Başkanı Mustafa Mente, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulundu.

Siyasi parti temsilcilerine, saldırının ardından gösterdikleri dayanışma için teşekkür eden Mente, “Başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere iktidar ortaklarının da bir açıklama yapmasını, saldırıyı kınamasını ve failleri bulmasını bekliyoruz” dedi ve şunları söyledi:

SİYASETÇİLER SALDIRILAR İLE TEHDİT EDİLMEKTEDİR: Türkiye karanlığa gömülmeyecek demokrasi ve hukuk kazanacak. Türkiye’yi 1990’lı yılların faili meçhulleriyle anılan karanlık günlerine götürmek isteyenler bugün Ankara’da üç dönem milletvekilliği yapmış ve partimizin genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’a ve gazeteciler Mehmet Orhan Uğurluoğlu ile Afşin Hatipoğlu’na saldırarak bize gözdağı vermeye çalışmışlardır. Bu saldırı göstermiştir ki siyaset alanı kaba güç ile daraltılmak istenmekte ve siyasetçiler doğrudan saldırılar ile tehdit edilmektedir. Gelecek Partisi sivil siyasetin savunucusudur. Her türlü vesayetin ve antidemokratik davranışların karşısındadır.

SESSİZ KALAN SALDIRIYA DESTEK VERDİĞİNİ BİLSİN: Avrupa Birliği yolunda reform yapmak istediğini sürekli iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve hükümetine çağrımız şudur. Siyasetçilere ve basın mensuplarına saldıran failleri ve onlara talimat verenleri bulun ve adalete teslim edin. Türkiye iktidarın bir ortağının mafya olduğu bir ülke değildir ve böyle olmasına da asla izin vermeyeceğiz. Siyasi parti yöneticilerinin bu saldırı karşısında gösterdiği dayanışmaya teşekkür ediyoruz. Gerek telefonla arayarak gerekse sosyal medya üzerinden saldırıyı kınan açıklama yapan tüm duyarlı siyasetçilere ve vatandaşlara teşekkürü bir borç biliyoruz. Başta Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli olmak üzere iktidar ortaklarının da bir açıklama yapmasını saldırıyı kınamasını ve failleri bulmasını bekliyoruz. Bu saldırı karşısında sessiz kalan her siyasi yetkilinin zımnen bu saldırıya destek verdiğini ve ileride olabilecek siyasi terör saldırılarına da teşvik edici rol üstleneceklerini bilinmesini istiyoruz.

ÇAPULCULARA ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ: Partimizin genel başkan yardımcısına ve gazetecilere yapılan saldırıları haber bile yapamayan medyanın durumunu ise milletimizin derin vicdanına havale ediyoruz. Demokrasi bir iklimdir. Özgür ifade ve iktidar olmak için siyaset yapmak ise bunun vazgeçilmez şartıdır. Görüyoruz ki bu iklimi zehirlemek isteyen, bizleri nefes alamaz hale getirmek isteyen karanlık odaklar var. Demokrasi iklimimizin zehirlenmesine milletimizin desteği partimizin yöneticileri ve teşkilatlarımızın cesur ve kararlı duruşlarıyla asla izin vermeyeceğiz. Gelecek Partisi, 12 Eylül, 28 Şubat ve 15 Temmuz’un ateş çemberinden geçmiş cesur siyasetçilerin kurduğu bir partidir. Bu tür saldırılara, çapulculara, mafyavari kişilere asla pirim vermeyeceğiz ve asla boyun eğmeyeceğiz. (DUVAR)