Gelir 1 milyon, gider 169 milyon: Merkez Havalimanı tarifeli uçaklara açılsın

CHP'li Serkan Sarı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 5,5 yıldır tek bir tarifeli uçağın iniş yapmadığı Balıkesir Merkez Havalimanı'nın tarifeli uçaklara açılmasını talep etti.

Abone ol

DUVAR - CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Balıkesir Merkez Havalimanı'nın tarifeli uçaklara açılması gerektiğini söyledi.

5,5 yıldır tek bir tarifeli uçağın bile havaalanına inmediğini vurgulayan Sarı, şöyle konuştu: "Havaalanı, donanımıyla da aslında nitelikli bir havaalanı. Donanımsal anlamda her türlü altyapısı ve niteliği hazır olmasına rağmen ne yazık ki faaliyete geçemiyor. Bu havaalanı kişiye özel yapılmış bir havaalanıdır. Bu havaalanına sadece özel uçaklar, kargo uçakları iniyor ama vatandaşımızın hizmetine ne yazık ki kullandırılamıyor. O zaman kime yapıldıysa bu havaalanı, hangi şahsın talebiyle yapıldıysa gelsin bedelini o ödesin. Aradan geçen yıllarla buraya ödenen paralar gerçekten iç ve yürek yakıcı."

GELİR 1 MİLYON, GİDER 169 MİLYON LİRA

Havalimanının her yıl katlanarak artan bir yatırım maliyeti olduğunu vurgulayan Sarı, "Havaalanının gelir ve gider dengesine baktığımızda bunca yıl sonunda elde ettiği gelir 1 milyon lira. Giderine baktığımızda, 169 milyon lira. Yani 169'da 1 geliri olan ve kendini amorti etmesi imkansız olan bu yatırım aslında yüz kızartıcı bir yatırım" ifadelerini kullandı.

'SİZE MASRAF OLMASIN'

Bu durum karşısında havalimanının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmesini isteyen Sarı, "Biz oraya fuar, kongre merkezi yapalım. Orada Balıkesir ekonomisine ve Türkiye ekonomisine katkı sunacak projeler hayata getirelim. Durduğu yerde en azından size masraf olmasın" dedi.

(HABER MERKEZİ)