Genç sanatçılar, ‘Sanata Bi Yer’ seminer serisinde buluştu

Genç sanatçılar, Salt Galata'daki 'Sanata Bi Yer' seminerlerinde, profesyonel sanat dünyasına geçişlerine rehberlik edecek ve üretimlerini destekleyecek bilgileri uzmanlardan dinleme fırsatı buldu.

Abone ol

DUVAR - Doğuş Grubu’nun 'Doğuş’tan İyi Bir Gelecek' sosyal sorumluluk vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü 'Sanata Bi Yer' platformunun düzenlediği seminerler bu yıl Salt Galata’da gerçekleşti. Genç sanatçıların kariyer yolculuğunda rehber niteliği taşıyan ve 2017 yılından itibaren gerçekleştirilen seminerler katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Seminer serisindeki  'Salt Araştırma’ya Giriş, Kültür-Sanat İletişimi ve Sanatçılar için Kaynak Geliştirme' isimli 3 ayrı oturumda Salt ekibi deneyim ve bilgilerini katılımcılarla paylaştı. Oturumlarda, yaratıcı iletişim, reklam ve medya çalışmalarının sanat ve sanat seyircisi ile nasıl etkileşime girdiği ve birbirlerini nasıl beslediğinden sanatçıların kaynak arayışlarında başvurabilecekleri çeşitli mecralara ve Salt Araştırma’dan nasıl yararlanabileceklerine dair geniş yelpazede yararlı bilgiler paylaşıldı.

Yüz yüze ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilen kolektif buluşmalarda bir araya gelen genç yetenekler, üretimlerini artıracak ve sanat dünyasındaki yerlerini sağlamlaştırmalarına yardımcı olacak bilgiler edinirken, kültür-sanat alanında kendilerini geliştirme olanağı buldular.

PLATFORM, WEB SİTESİ İLE DİJİTAL SERGİ İŞLEVİNE SAHİP 

2015 yılından bu yana 'Sanata Bi Yer' platformu aracılığıyla genç sanatçılara eserlerini sergilemek için alan yaratan Doğuş Grubu, genç yeteneklerin eserlerini galeriler dışında da daha geniş kitlelere ulaştırarak onların sanat dünyasında yer edinmelerine olanak tanıyor. Platform, genç sanatçıların üretimlerini doğru yerde ve doğru kişilerle buluşturmayı amaçlıyor. Üniversite öğrencilerine açık olan platform, web sitesi ile 365 gün ziyaret edilebilen ve dijital sergi işlevine sahip. 

Platform, genç sanatçıların galeriler dışında da sergiler düzenlemesini sağlayarak yaratıcı üretimlerini desteklemeyi hedefliyor. Platform ayrıca genç sanatçıların ve sanatçı adaylarının kariyerlerini planlamaları için eğitici seminerler de düzenliyor.