Gençlerbirliği'ne haciz: Şampiyonluk kupasına bile el koydular

Ankara'nın asırlık çınarı Gençlerbirliği ekonomik krizle boğuşuyor. Alagöz Holding, 69 milyon liralık alacağı için icra yoluna gitti; Kulübün şampiyonluk kupası dahil bir çok demirbaşını haczetti.

Abone ol

DUVAR - Türkiye futbolunun en köklü kulüplerinden Gençlerbirliği Spor Kulübü, ekonomik darboğazdan bir türlü kurtulamıyor. Bu sezon 1. Lig'de 12. sırada yer alan kulübe giden alacaklılar, 69 milyon liralık borca karşılılık şampiyonluk kupası da dahil bir çok kupa ve demirbaşı haczetti.

T24'ten Sibel Yükler'in haberine göre Gençlerbirliği Alagöz Holding’e borçlandı. Holding iki farklı şirketten kulübe toplam 69 milyon lira ödeme yaptı.

Ancak aradan geçen zamana rağmen alacaklarını tahsil edemeyen Alagöz Holding, mahkemeye başvurdu ve ihtiyati haciz kararı aldı.

Daha sonra Ankara Batı İcra Dairesine başvuran holdingin avukatı Osman Gökmen, bugün kulübün Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan ve efsane başkan İlhan Cavcav'ın adını taşıyan tesislerine icra memurları ile birlikte giderek çok sayıda kupa, bilgisayar, televizyon gibi mallara da el koydu. 

Kulüp, tanınan süre içinde borcunu ödeyebilirse haczedilen mallarını geri alabilecek.

(ALINTI)