Genç'ten sokak hayvanları açıklaması: Kısırlaştırma ve sahiplendirme ile çözeceğiz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da sokak hayvanları popülasyonun kontrol altına alındığını, kısırlaştırma ve sahiplendirmeyle sorunu çözeceklerini söyledi.

Abone ol

TRABZON - AK Partili Mustafa Şen ile birlikte belediyenin  Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon'da sokak hayvanları sorununu barınaklarla, kısırlaştırma ve sahiplendirme çalışmalarıyla çözeceklerini söyledi.

 

Genç,  şunları söyledi:

"Mevcut yasamızda herhangi bir şekilde sokaktan köpekler toplanacak ve onlar itlaf edilecek gibi oluşturulan algının kesinlikle doğru olmadığını, bu tür spekülatif haberlerin tamamen siyasi amaçlı olduğunun tespitini de yapmak istiyoruz. Biz Trabzon olarak olayı kontrol altına aldık. Son beş yılda 82 dönümlük bir alanda 14 bin metrekarelik kapalı alanımızda 3 bin 5 köpeğimizi sahiplendirmişiz. 11 bin 718 köpeğimizi de kısırlaştırmışız. Yani bu konuda adım atan bir yerel yönetimiz. Tabi ki bu sayıyı artıracağız. Hem parazit tedavisi, köpeğin tedavisi, rehabilitasyonu aşılama, kısırlaştırma gibi faaliyetlerin içerisindeyiz. İnşallah yeni yasayla da birlikte bu işi daha bir kontrol altına alacağız. İki ilçemiz için iki fikrimiz var. Barınaklar oluşturarak bu sorunu Trabzon’da hem o canlar için hem de güvenliğini teminle mükellef olduğumuz insanlarımız için çözeceğiz."