George Michael: Haydi çıkalım güneşin alnına!

George Michael'ın ölümüne en çok üzülen gruplardan biri de LGBT cemaati oldu. George Michael, 1998 yılından beri kararlı bir LGBT aktivistiydi.

Abone ol

DUVAR - George Michael'ın 53 yaşında vefat etmesi müzik ve sanat dünyası kadar LGBT camiasını da yasa boğdu. Zira Indepedent'ın haberine göre George Michael aynı zamanda dünyanın en önemli LGBTİ hakları savunucusu figürlerinden biriydi.

Hafızalarını biraz zorlayanlar hikayeyi hatırlar: 1998 yılında George Michael Beveryl Hills'de bir umumi tuvalette gizli bir polis tarafından 'basılır'. Michael, 'gayrı ahlaki davranış sergilemek'ten gözaltına alınır. Üç saat gözaltında kalan George Michael 500 dolarlık kefalet ve 80 saatlik kamu hizmeti cezası karşılığında serbest bırakılır. Bu olaydan çok kısa bir süre sonra George Michael hem eşcinsel kimliğini ifşa ettiği hem de polisin tavrına da dokunduran 'Outside' parçasını yapar. George Michael muhalif duruşunu Demir Leydi Margaret Thatcher'a karşı İşçi Partisi'ni destekleyerek, 2003 yılında da Irak Savaşı sırasında desteğini geri çekip Tony Blair'i epey bir yerin dibine sokan 'Shoot the Dog' parçasına animasyon klip çekerek devam ettirir.

'EŞCİNSELLİĞİ AHLAKİ BİR SORUN OLARAK GÖRMÜYORUM'

George Michael daha sonra verdiği bir röportajda eşcinsel olmayı hiç bir zaman ahlaki bir sorun olarak görmediğini açıkladı. George Michael, eşcinsel kimliğinin farkına 24 yaşındayken varmıştı. İlk ilişkisini 27 yaşındayken Brezilyalı moda tasarımcısı Anselmo Feleppa'yla yaşadı. En büyük şanssızlıkları ilişkiye başladıktan çok kısa bir süre sonra Feleppa'nın AIDS hastalığına yakalandığını öğrenmiş olmalarıydı. George Michael annesine ise ancak Feleppa 1993 yılında öldükten sonra eşcinsel olduğunu söyleyebildi. George Michael o yıllarla ilgili daha sonra üç sene boyunca depresyonda olduğunu, 1997 yılında annesi de vefat edince kendini 'lanetlenmiş' hissettiğini söyleyecekti.

DÖNÜM NOKTASI 1998

Outside parçasının bir yerinde şöyle bir cümle geçer: "Hadi gel dışarı çıkalım bebeğim, güneşin alnına." 1998 yılı George Michael için kimliğini eksiksiz olarak gün ışığına çıkardığı bir dönüm noktasıydı. George Michael o yıl aynı zamanda MTV müzik kanalının AIDS'e yönelik farkındalık yaratmak için yaptığı Staying Alive belgeselinin sunuculuğunu yaptı. Muhtemelen bu yüzden Duran Duran, Boy George, Roxette, Rick Astley gibi 80 ve 90'ların ikonlarının taziye mesajları bir yana en ilginç mesajlardan biri İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in  yaptığı hatırlatma oldu. O gerçekten de sıradışı bir şarkıcı, besteci ve güçlü bir insan hakları ve LGBTİ hakları savunucusuydu.

George Michael hayatını kaybetti