Gerekçe 'propaganda içeren şarkı': Halay çeken 6 kadın gözaltına alındı

Kurtalan'da bir düğünde halay çeken 6 kadın gözaltına alındı. Gerekçe, 'Örgüt propagandası içeren şarkıyla halay çekmek.'

Abone ol

DUVAR - Siirt Valiliği, Kurtalan ilçesindeki bir düğünde çekilen ve soysal medyada paylaşılan görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Valilik, düğünde halay çeken 6 kadının gözaltına alındığını duyurdu.

ŞARKI SÖZLERİNDE 'ÖRGÜT PROPAGANDASI' İDDİASI

Valilikten yapılan açıklamada, düğünde çalınan şarkının 'örgüt propagandası' içerdiği iddia edildi. Valilik şu açıklamayı yaptı: “25.07.2024 tarihinde X sosyal medya platformunda, Kurtalan ilçesinde bir düğün salonunda çekilen bir görüntüde PKK/KCK terör örgütü propagandası içeren söylemlerin paylaşıldığı tespit edilmiştir.

Siirt Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucunda, video kaydındaki kişilerin kimlik tespitleri yapılmış ve 26.07.2024 günü Siirt ve Batman illerinde gerçekleştirilen operasyon neticesinde 6 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmiştir. Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli süreç devam etmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliği için terör örgütlerine karşı mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecektir.” 

(HABER MERKEZİ)