Gergerlioğlu'ndan 'FETÖ'cüye araç yok denmiş' iddiası

16 kişinin içinde bulunduğu şişme botun alabora olması sonucu hayatını kaybeden aralarında bebeklerin bulunduğu 6 cenazeye, 'FETÖ üyesi' oldukları gerekçesiyle cenaze aracı verilmediği iddia edildi. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tepki gösterdi.

Abone ol

ANKARA - Balıkesir Ayvalık ilçesinden Yunanistan’ın Middilli Adası’na giden botta 3’ü bebek 6 kişi öldü. Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan’ın “FETÖ üyesi olduklarını değerlendiriyoruz” dediği olayda ölenler için ailelere cenaze aracı verilmediği iddia edildi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,

“Bursa adli tıp'taki 3 mülteci GÖKHAN, BURHAN, NURBANU YENİ'nin cenazeleri icin arac verilmemiş. Aradım cenaze müdürünü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı 'fetocüye araç yok' demiş. Bu skandaldır, bu rezalettir, bu insanlık dışı bir olaydır..! Niye bu ölümler oluyor, hala anlamıyor musunuz?” dedi.

Gelişmeleri takip eden Gergerlioğlu son mesajında da Ege'de boğulan 2'si bebek 3 cenazenin naklinin Bursa Büyükşehir Belediyesi araç vermediği için ailenin imkanlarıyla Amasya'ya götürüldüğünü söyledi. Gergerlioğlu, “İnsani yargı ve Allah, bunu, yapanların yanına bırakmasın. Masum bebek cenazelerine bu muamelenin yapıldığı bir devlette yaşıyoruz” dedi.