Gezi eyleminin 4'üncü yılında yürüyüş

Gezi Parkı protestolarının yıl dönümünde eylem düzenlendi. Taksim Dayanışması'ndan Can Atalay, "Bu ülkenin geleceği kardeşlikten geçecekse Gezi bu umudun ışığıdır" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemlerinin 4'üncü yıl dönümünde eylem yapılıyor. Beyoğlu Sineması önünde bir araya gelen eylemciler, İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaptı.

Gezi Parkı'nın etrafı ve Taksim'e çıkan ara sokaklar polis tarafından kapatıldı. Polisler, İstikal Caddesi'nde kimlik kontrolü yapıyor. Eylemciler, Beyoğlu Sineması'nda bir araya gelerek İstiklal Caddesi'nde yürümeye başladı.

GEZİ TİŞÖRTLERİYLE YÜRÜYÜŞ

Yürüyüş düzenleyen eylemciler üzerlerine giydikleri, "Hayır bitmedik mücadeleye devam Gezi 4. yılında" tişörtleriyle Gezi Parkı eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimlerini okuyarak, "Yaşıyor" dedi.

"Hayır bitmedi daha yeni başlıyor", "Her yer Taksim her yer direniş", "15'inde bir fidan Berkin Elvan", "Direne direne kazanacağız", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atan grup polis kontrolünde yürüdü.

Yürüyüşe, Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin ailelerinden Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfiye Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan ile HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Sezgin Tanrıkulu, Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş ve çok sayıda siyasetçi de katıldı.

'BİR ARAYA GELDİĞİMİZDE HİÇBİR ŞEY BİZİ KORKUTMUYOR'

Taksim Meydanı'na çıkılmasına üzerine eylemciler, Fransız Kültür Merkezi önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Taksim Dayanışması'ndan Can Atalay, "Bu ülkenin geleceği kardeşlikten geçecekse Gezi bu umudun ışığıdır" dedi.

Taksim Dayanışması'ndan Mücella Yapıcı da, "Korkuyorlar korkacaklar" diyerek şöyle konuştu: "Gördüler ki bir araya geldiğimizde hiçbir şey bizi korkutmuyor. 4 yıldır etrafımızı sardıklarının farkındayız. Hep beraber karanlığa hayır diyeceğimiz günler için mücadeleye devam edeceğiz. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz diyoruz."

Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kitle, işlerine geri dönmek için açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya da destek verdi. Eylemciler sık sık, "Nuriye, Semih yalnız değildir" sloganı attı.